5 şehirde petrol aranacak

TPAO'ya (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı), 5 ilde 4 petrol arama ruhsatı verildi.

EKONOMİ 22.08.2020, 09:02
5 şehirde petrol aranacak

Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğu müjdesini açıklamasının ardından petrol arama konusunda da güzel haberler gelmeye devam ediyor.

Resmî Gazete'de yayımlanan "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik Kararları"na göre Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) 5 ili kapsayan toplam 4 petrol arama ruhsatı tahsis edildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Mardin'de bazıları birden fazla ilin sınırlarında yer alan toplam 4 sahayı kapsayacak şekilde petrol arama ruhsatı verildi.

Sahaların yüzölçümleri 29 bin 634 hektar ile 61 bin 55 hektar arasında değişiyor. 4 saha için verilen ruhsatların geçerlilik süresinin ise 5 yıl olduğu bildirildi.

Dün de tüm dünyanın gündemine oturan gelişmeyi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlediği basın toplantısı ile duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Gaz Sahası sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu müjdelemişti.

Yorumlar (0)