5 sahaya ruhsat verildi! Petrol arama çalışmaları hız kazanacak!

Petrol arama çalışmalarına hız veren Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), sondajlara devam ediyor. Edinilen bilgilere göre ruhsat verilen 5 yeni noktada petrol arama faaliyetlerinin başlayacağı bildirildi. Ruhsatın geçerlilik süresinin 5 yıl olduğu bildirildi.

EKONOMİ 07.08.2022, 13:50 Hakan Öksüz
5 sahaya ruhsat verildi! Petrol arama çalışmaları hız kazanacak!

Haziran ayında Adana'da petrol bulunduğu müjdesini veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bölgede 13 yeni petrol kuyusunun açılacağını belirtmişti. Bölgede bulunan petrole ilişkin haberler, vatandaşları heyecanlandırmıştı.

Bakan Dönmez, Adana'daki petrol sahasını ziyaret etmişti

Temmuz ayında Çukurova'daki petrol üretim sahasını ziyaret eden Bakan Dönmez, "Petrol oldukça sığ bir alanda bulundu, dolayısıyla üretim maliyetleri düşük olacak. 2023 gelmeden bölgede 8 kuyu daha açmak istiyoruz. Burada bulunan petrol rezervi, tahmini olarak 8 milyon varile denk geliyor. Bu da 1 milyar dolarlık bir kazanca işaret ediyor." demişti.

Adana'daki son petrol keşfinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi, yeni petrol sahalarının bulunması için girişimler başladı. Ülkedeki yer altı kaynaklarından daha fazla yararlanabilmek için çalışmalarına hız kazandıran Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), sondajlara devam ediyor. 

Hangi bölgelere petrol arama izni verildi?

Edinilen bilgilere göre ülkedeki 5 farklı sahada petrol arama çalışmalarının başlatılması için izin çıktı. Petrol arama ruhsatı çıkarılan bölgelerin; Antalya (3), Manisa ve Gaziantep-Kahramanmaraş sınırında yer aldığı kaydedildi. Bu ruhsatların geçerlilik süresinin 5 yıl olacağı bildirildi. Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarını hızlandıran Türkiye, yeni petrol ve doğal gaz rezervleri bularak enerjide dışa bağımlılığı sonlandırmak istiyor.

Yorumlar (0)