5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! KYK borçlarına yeni yapılandırma…

5 milyon üniversitesi mezununun aldıkları öğrenim kredisi borçlarına ilişkin Meclis’e sunulmuş olan yapılandırma teklifiyle beraber ödemeye ilişkin de önemli kolaylıklar sağlanacak.

EKONOMİ 25.05.2021, 10:34
5 milyon kişiyi ilgilendiriyor! KYK borçlarına yeni yapılandırma…

Geçtiğimiz günlerde vergi artırımı ve matrahın yeniden düzenlenmesiyle borç yapılandırılmasını da içine alan kanun teklifi Meclis’e sunuldu. Birçok vergi borcuna kanun teklifinde yapılandırma getirilirken KYK borcu faiziyle katlanıp artan mezunların durumu da merak ediliyordu.

Meclis’e sunulmuş olan 15 maddelik yapılandırma düzenlemesi 5 milyon öğrenim kredisi borcu olan kişiye de ödeme konusunda büyük kolaylıklar getirecek.

Yeni tasarıyla Kredi Yurtlar Kurumu’na katkı kredi ve öğrenim kredisi borçları olanlar da yapılanmaya dahil edilecek.

30 Nisan 2021 tarihinden önceki borçlar kapsama alınacak.

31 Ağustos’a kadar başvurulabilecek

Yasanın çıkmasının ardından yapılandırma başvuruları 31 Ağustos 2021 tarihine dek yapılabilecek. İlk taksidin son ödeme tarihi ise 30 Eylül olarak belirlendi. Günün şartlarına göre bu tarih uzatılabilecek.

Anaparada indirim olmayacak

Yapılandırma anaparaya eklenmiş olan gecikme zammı ve faizinde de indirim sağlıyor. Anaparada bir indirim ise söz konusu değil.

Geciken dönem için aylık 0.35 oranındaki Yİ-ÜFE oranı baz alınacak. Bu daha öncesinde aylık olarak işletilen yüzde 1,40 oranındaki gecikme faizinden çok daha düşük bir oranı gösteriyor.

Yorumlar (0)