40 ülkeye uçuşlar başlıyor! Hangi ülkeye ne zaman gidilebilecek?

40 ülkeye uçak seferleri başlıyor. Peki, hangi ülkeye hangi tarihte gidilebilecek? İşte ayrıntılar...

EKONOMİ 04.06.2020, 14:27 04.06.2020, 14:32
40 ülkeye uçuşlar başlıyor! Hangi ülkeye ne zaman gidilebilecek?

40 ülkeye uçak seferleri, kademeli olarak başlıyor. 

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında normalleşme süreci başladı. Öncelikle yurt içi uçuşlarının başlatılmasının ardından, dış hat uçuşlarının da başlayacağı bildirildi. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Haziran ayında kademeli bir şekilde 40 ülkeye uçuşların başlatılacağını ifade etti.  Bakan Karaismailoğlu, dış hat seferlerinin karşılıklı olarak açılmasına ilişkin ilk aşamada 14 ülke ile ön mutabakat yapıldığını kaydederek, dış hat uçuşlar için 92 ülke ile iş birliğinin sürdüğünü belirtti.

Hangi ülkelerle mutabakata varıldı?

Karaismailoğlu, kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların güvenli olarak gerçekleştirilmesi hususunda görüşmeler yapıldığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, dış hat uçuşların karşılıklı olarak açılması amacıyla Avusturya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sırbistan, Litvanya, Arnavutluk, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Beyaz Rusya (Belarus), Özbekistan, Moldova, Fas, Ukrayna, Sudan, Ürdün ve İtalya ile mutabakata varıldığını duyurdu. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecinde dünyanın bütün ülkelerinin benzer önlemleri aldığına dikkat çeken Karaismailoğlu, ülkelerin dış hat uçuşlarını azaltarak veya kapatarak salgını engellemeye çalıştığını kaydetti. Karaismailoğlu, salgın ile mücadelede kritik eşiğin aşıldığına dikkat çekerek, artık global anlamda bağların ve ticaretin sürdürülmek istendiğini ve yola çıkıldığını ifade etti.

10 Haziran tarihi itibarıyla;

Bahreyn, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Katar, Bulgaristan ve Yunanistan, 

15 Haziran tarihi itibarıyla;

Avusturya, Almanya, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, Azerbaycan, İsviçre, Hong Kong, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Japonya, Macaristan,  Litvanya, Romanya, Polonya, Singapur, Sırbistan, Tacikistan ve Slovenya. 

20 Haziran tarihi itibarıyla;

Kazakistan, Hollanda, 

22 Haziran tarihi itibarıyla;

Arnavutluk, Danimarka, Bosna Hersek, Finlandiya, Estonya, İrlanda, Güney Kore, Kırgızistan, Karadağ, Lüksemburg,  Letonya, Slovakya, Norveç, 

25 Haziran tarihi itibarıyla; 

Belçika.

Yorumlar (1)
Abdullah yaşar 4 yıl önce
Rusya abakan dan türkiyeye geliş nezaman lütfen cevap verin.