4 ilde ruhsat alındı! Petrol aranacak

Türkiye'nin 4 şehrinde petrol araması için ruhsat alındığı bildirildi. 

EKONOMİ 08.10.2020, 11:35
4 ilde ruhsat alındı! Petrol aranacak

Resmi Gazete'de TPAO'ya (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin kararlar, Cumhurbaşkanlığı imzası ile yayımlandı.

Söz konusu kararlara göre; TPAO'ya (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) Çorum, Amasya, Sinop ve Samsun'da bulunan dört saha için petrol arama ruhsatı verildiği bildirildi. 

Sahaların yüz ölçümlerinin 58.350 hektar ile 58.580 hektar arasında değişiklik gösterdiği ifade edildi. Petrol arama ruhsatlarının, 5 sene boyunca geçerli olacağı ifade edildi. 

Benzer bir karar yayımlanmıştı

22 Ağustos günü Resmi Gazete'de TPAO'ya (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) petrol arama ruhsatı verilmesine ilişkin kararlar, Cumhurbaşkanlığı imzası ile yayımlanmıştı. 

Söz konusu kararlara göre; TPAO'ya (Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı) Adıyaman, Mardin, Batman ve Şanlıurfa'da bulunan dört saha için petrol arama ruhsatı verildiği ifade edilmişti. 

Sahaların yüz ölçümlerinin 29.634 hektar ile 61.055 hektar arasında değişiklik gösterdiği kaydedilmişti. Petrol arama ruhsatlarının, 5 sene boyunca geçerli olacağı belirtilmişti.

Yorumlar (0)