370 liralık döner İngilizlere bile fazla geldi!

Gözde turizm merkezi Bodrum'da 370 TL'ye döner satılması İngilizlere bile fazla geldi. 

EKONOMİ 01.07.2020, 13:13
370 liralık döner İngilizlere bile fazla geldi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını turizm merkezlerindeki fiyatlara da yansıdı. Son olarak Bodrum'da bir dönerin 370 TL'ye, bir kolanın 61 TL'ye satılması tepki çekmişti. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise fiyatların normal olduğunu, yabancı turistlere para harcatılması gerektiğini söylemişti. 

İngiliz Daily Mirror ile The Sun, Bodrum'daki fiyatları haber yaptı. 

Daily Mirror, Türkiye'nin İngilizler arasında çok popüler bir turizm merkezi olduğuna dikkat çekerek, Bodrum'da bulunan işletmelerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle uygulanan fahiş fiyatların caydırıcı bir durum olduğunu kaydetti. 

Bodrum'a tatile giden birine bir adisyona da yer veren İngiliz basını, Bodrum'un uçuk fiyatlar sebebiyle tepki çektiğini belirtti. 

Turizm merkezinde bulunan işletmelerin şezlong için 65 sterlin yani 550 TL, kebap için 43 sterlin yani yaklaşık 370 TL istemelerini yanlış bulan İngiliz basını, bu fiyatların önüne geçilmediğini hatta belediye başkanının fiyatlara destek verdiğini aktardı. 

Gazeteler, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın yaptığı açıklamalara da yer verdi.

Aras, Bodrum'da "her şey ucuza satılsın" mantığının işlemesi durumunda kimsenin oraya gelmeyeceğini, farklı yerlere gideceklerini söylemişti.

Bodrum'un ekmek parasının turizm olduğunu kaydeden Aras, yabancı turistlere mümkün olduğunca para harcatılması gerektiğini, Türk vatandaşlarına karşı böyle bir yaklaşım sergilemediklerini ifade etmişti. 

Gazeteler, Türkiye'nin tatil için tercih edilme durumunun artık sorgulanmaya başladığını da vurguladı. 

Yorumlar (0)