3,2 milyon hektar alana koruma

Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma faaliyetleri sürdürülüyor. 

EKONOMİ 22.10.2019, 11:11
3,2 milyon hektar alana koruma

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün doğal güzellikleri koruma çalışmaları altında, Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma faaliyetleri sürdürülüyor. 

Bakanlık, yaptığı açıklamada, DKMP Genel Müdürlüğünün Türkiye'nin farklı bölgelerindeki doğal güzelliklere yönelik koruma çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.


Kurum, koruma çalışmalarına son yıllarda büyük bir ivme kazandırdı. Şu an, ülkemizde 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma sağlanıyor. 45'i milli park, 247'ı tabiat parkı, 115'i tabiat anıtı, 30'u tabiatı koruma alanı, 81'i yaban hayatı geliştirme sahası, 14'ü Ramsar alanı, 56'sı ulusal ve 11'i mahalli öneme haiz sulak alan olan toplam 599 alan 'özel statü'lerle koruma altında tutuluyor.
 Mevzubahis alanlar, sahip oldukları alan büyüklüğüne göre sıralandığında ilk sırada yaban hayatı geliştirme sahaları, ikinci sırada milli parklar, üçüncü sırada ise de ulusal öneme haiz sulak alanları bulunuyor. 

Yaban hayvanlarının ve yaban hayatının korunduğu bölgelerde, hayvanların yaşam ortamlarının güzelleştirilmesi için gerekli önlemler alınıyor.

Yorumlar (0)