3 milyon kişiye e-haciz uygulandı!

Vergi ve SGK borcuna sahip toplam 3,3 milyon kişiye e-haciz uygulanmaya başlandı. İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araştırma önergesi verdi.

EKONOMİ 12.10.2019, 09:49
3 milyon kişiye e-haciz uygulandı!

Trafik cezaları da dâhil, vergi ve SGK borcuna sahip toplam 3 milyon 300 bin kişiye e-haciz uygulanmaya başlandı. Trafik cezaları, askerlik, seçim, nüfus cezası, Motorlu Taşıtlar Vergisi, RTÜK idari para cezaları, öğrencilerin KYK borçları, gümrük vergileri, emeklilik keseneği ve işsizlik sigortası prim borcuna sahip olan kişilerin banka hesapları, "kısıtlılık'' şerhi konularak bloke ediliyor.

"Hesapları bloke ediliyor"

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, konuya ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne araştırma önergesi verdi. Koncuk, "Vergi yapılandırması yapan 2 milyon 879 bin 562 mükellef ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na prim borcu bulunan 792 bin 350 kişinin banka hesaplarına, bir yıl içinde iki taksit ödeyemedikleri için, e-haciz konuldu. Hesapları bloke ediliyor." ifadelerini kullandı. 

Koncuk, "'Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde vergi daireleri vergi yapılandırması yapan 2 milyon 879 bin 562 mükellef ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da 792 bin 350 prim borcu bulunan bir yıl içinde iki taksit ödeyemediği için vatandaşlarımızın banka hesapları 'e-haciz' ya da diğer adıyla 'e-kısıt' uygulaması ile bloke ediliyor." diye konuştu. 

"İflaslar artacak"

30 Eylül günü yapılan Yeni Ekonomi Programı (YEP) sunumunun ardından mükellefin bütün bankalardaki hesaplarına haciz gönderildiğini belirten Koncuk, "Ödeme zorluğu çeken ve zor durumda olan mükellef ve prim borcu olan vatandaşların banka hesaplarına 'e-haciz' ya da diğer adıyla 'e-kısıt' konulmasıyla birlikte iflaslar artacak." dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili Koncuk, mağdurlara bankaların müşteri hizmetleri tarafından bilgi verilmediğini de sözlerine ekledi.
 

Yorumlar (0)