2,5 saatlik kritik görüşme: Mehmet Şimşek, Erdoğan ile görüşmeye hazırlıklı gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Maliye ve Hazine eski Bakanı Mehmet Şimşek'in görüştü. 2,5 saat süren kritik görüşmede Şimşek'in sunum yaptığı ve önemli noktalara değindiği öğrenildi.

EKONOMİ 02.06.2023, 09:31 02.06.2023, 16:58 Şeyda Gül
2,5 saatlik kritik görüşme: Mehmet Şimşek, Erdoğan ile görüşmeye hazırlıklı gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye giden Mehmet Şimşek görüşmeye hazırlıklı gitti. Şimşek'in 2,5 saat görüşmede Türkiye’nin ekonomik tablosuna ilişkin kapsamlı bir sunum yaptığı belirtildi. Sunumunda Erdoğan’a, mevcut ekonomik programın küresel ekonomik gelişmeler de dikkate alınarak revize edilmesi gerektiğini anlatan Şimşek, yeni bir finans politikası ve yönetiminin şart olduğunu vurguladı.

50 milyar dolarlık fon girişi sağlanabilir

Faiz politikaları konusunda toleranslı davranılması gerektiğini söyleyen Şimşek, "Yeni bir para politikası uygulamaya konulmalı, güven ortamı sağlanmalı" dedi.

Uluslararası piyasaların ülkelerin merkez bankalarının ne yaptığına baktığını ifade eden Şimşek, bu nedenle Merkez Bankası başkanlığının çok önemli olduğunu vurguladı. Merkez Bankası yönetimi konusunda adım atılması gerektiğini düşündüğünü dile getiren Şimşek, güven ortamı oluştuğunda Türkiye’ye ilk etapta 50 milyar dolarlık bir fon girişi olacağını ön gördüğünü söyledi. "Bu fonun girişi bir anlamda diğerlerine de referans olacaktır" diyen Şimşek devamının da geleceğini söyledi.

Merkez Bankası için isim önerisi

Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz politikaları konusunda "Toleranslı davranılması" gerektiği fikrine itiraz ettiği öğrenildi. Ancak Şimşek'in faiz ve para politikalarında atılması gereken adımları aşama aşama anlattığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Merkez Bankası yönetimi için isim istediği ve Şimşek’in ise birden fazla isim sayarak öneride bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)