21 Haziran 2022 dolar ve euro fiyatları!

Önceki hafta dalgalı bir seyir izleyen döviz kuru, bu hafta duruldu. Peki dolar kuru ne kadar? Euro kaç TL oldu? İşte detaylar...

EKONOMİ 21.06.2022, 09:56 21.06.2022, 15:09 Hakan Öksüz
21 Haziran 2022 dolar ve euro fiyatları!

Son aylarda Türk lirası karşısında sert bir şekilde yükselen döviz kuru, alım gücünün düşmesine neden oldu. Vatandaşlar, dolar kurunun son durumunu merak ediyor. Önceki hafta 17,90 TL'ye kadar yükselen dolar, bu hafta düşme eğilimindeydi.

Dolar kuru ne kadar? 

Peki dolar kuru ne kadar? Dolar, güncel olarak 17,31 TL'den satılıyor. 9 ve 10 Haziran'da aşağı yönlü sert iğneler atan dolar 15,50 TL civarına kadar inmişti. Haftaya sakin başlayan dolar/TL paritesinin, yatay bir seyir izlediği görülüyor.

Euro kaç TL oldu? 

Vatandaşlar, euro kaç TL oldu? sorusunun yanıtını da arıyor. Euro/TL ise 18,23 TL'den işlem görüyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınacak faiz kararları, döviz kuru üzerinde anlık sert düşüş ve çıkışlara neden olabilir. 

23 Haziran'da faiz kararı açıklanacak

TCMB, 2021 yılının son toplantılarından faizde 500 baz puan indirim yapmıştı. Bu yıl yapılan aylık toplantılarda ise faiz, sabit tutuldu. Piyasalar, 23 Haziran'da açıklanacak faiz kararını beklemeye başladı. Birçok ekonomiste göre Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 14 seviyesinde tutacak.

Ukrayna-Rusya savaşı ve Çin'deki karantina uygulamaları, tedarik zincirlerinde bozulmalara yol açtı. Bu durumların, küresel çapta yaşanan yüksek enflasyon sorununu tetiklediği belirtiliyor. Enflasyonla mücadele kapsamında küresel merkez bankaları tarafından alınacak faiz kararlarının, resesyona yol açabileceğinden endişe ediliyor. 

Yorumlar (0)