2020 yılı bütçe teklifine onay!

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda onaylandı.

EKONOMİ 29.11.2019, 20:11 29.11.2019, 20:24
2020 yılı bütçe teklifine onay!

2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda onaylandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmelerinde, milletvekillerinin soru ve eleştirilerine cevap verdi.

"Tüm vatandaşlarımız eşit muamele görmektedir"

Oktay, "Etnik köken, cinsiyet, inanç, gelir grubu ayrımı yapılmadan tüm vatandaşlarımız eşit muamele görmektedir, başta yaşam hakkı olmak üzere, tüm temel haklar ve özgürlükler anayasamızın garantisi altındadır. Eşit muamele göremeyecek olanlar, temel hak ve özgürlüklerden şikayeti olanlar, olacaklar teröristlerdir; onlara da böyle bir garantimiz söz konusu olamaz." dedi.

"Bütçeyi, her kesimi düşünerek hazırladık"

Oktay, 2020 yılı bütçesini ülkenin her kesimini düşünerek hazırladıklarına dikkati çekerek, "Bütçeden 3,4 milyon kamu çalışanı için yaklaşık 334 milyar maaş, ücret ve sosyal güvenlik prim ödemesi yapılacaktır. Aileleri ile birlikte 16 milyon vatandaşımız bütçe imkanlarından doğrudan yararlanmaktadır. 290 bin işçimizin ücretleri ve sosyal güvenlik prim ödemeleri bütçeden karşılanmaktadır. Bütçeden işçilerimiz için yaklaşık 24 milyar lira ödeme yapılması öngörülmektedir" diye konuştu.

Yorumlar (0)