2 milyon haneye 2 milyar liralık destek verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı dahilinde 2 milyonun üstündeki ihtiyaç sahibi aileye bin 100 TL’lik nakdi yardımın tamamlandığını kaydetti.

EKONOMİ 13.05.2021, 15:09 14.05.2021, 09:38
2 milyon haneye 2 milyar liralık destek verildi

Tam Kapanma Sosyal Yardım Programıyla yaklaşık olarak 2,2 milyar liralık ödeme gerçekleştirildiğini söyleyen Yanık, “Ramazan Bayramı öncesinde böylece ihtiyaç sahiplerini bir başına bırakmayarak yardımlarımızı hızlı ve etkili bir şekilde hak sahiplerine ulaştırdık.” şeklinde konuştu.

1,4 milyon vatandaş için 1 milyarlık ödeme

Bakan Yanık 2022 sayılı Kanun dahilinde yaşlı ve engelli aylıklarının bu dönemde hak sahiplerine verildiğini hatırlatarak, “Bu kapsamda toplamda 1,4 milyon vatandaşımız için 1 milyar TL’nin üzerinde bir ödeme gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahibi hanelere yapılan yardım ödemelerinin banka hesaplarıyla PTT kartlarına gerçekleştirildiğini söyleyen Yanık, e-Devlet başvurularında banka hesabı olmayan ve PTT Kart’ı olmayan kişilerin ise ödemelerinin VEFA gruplarıyla evlere ulaştırıldığını kaydetti.

Başvuru yapılmaya gerek kalmadan belirlendi

Salgından dolayı ihtiyaç sahibi olduğu değerlendirilen hanelerin herhangi bir başvuru yapılmasına gerek olmadan bu ödemelerin sağlandığı ifade edildi.

Yorumlar (0)