2 Ağustos 2022 dolar ve euro fiyatları

Euro ve dolar senenin zirvesine doğru ulaşırken, birçok kişi günlük olarak döviz kurlarını takip ediyor. Peki, euro ve dolar kuru 2 Ağustos 2022’de en son ne kadar oldu? İşte, bankalararası pazarda dolar ile euro alış satış fiyatlarındaki son durum…

EKONOMİ 02.08.2022, 14:24 03.08.2022, 08:56
2 Ağustos 2022 dolar ve euro fiyatları

Birçok kişinin yakından takip ettiği Dolar/TL, senenin zirvesine yakın bir düzeyde seyretmeyi sürdürüyor. Peki, 2 Ağustos 2022 dolar ve euro alış satış fiyatları ne oldu?

2 Ağustos dolar ve euro fiyatları

Bankalararası pazarda dolar/TL 17,95 dolaylarında ki seyrine devam ediyor. Kur geçtiğimiz hafta içerisinde 17,9750 miktarı ile 20 Aralık gününden itibaren en yüksek seviyeyi görmüştü.

Euro/TL ise 18,43 düzeylerinde hareketini sürdürüyor.

Yapılan haberler ABD ve Çin arasında gerilim meydana getiriyor

Uluslararası pazarda dolar, girişimcilerin ABD Merkez Bankası'nın (FED) girişken faiz yükseltimi hızını durduracağı düşüncesiyle Çin’in para birimi yen karşısında son iki ayın en dip düzeyine kadar geriledi. Dolar endeksi ise 105,2 oranına kadar geriledi.

Analizciler, geçtiğimiz gün dünya çapında duyurulan imal endüstrisi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin durgunluk düşüncesini yükselttiğini ifade ederek, Çin-ABD gerilimi ile ilgili haberlerin piyasalarda dalgalanmaya sebep olduğunu aktardı.

Amerika basın kuruluşlarına Çin’den uyarı

Geçtiğimiz günlerde Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi tarafından Tayvan'a yapılacak olan bir ziyaretin askeri karşılık başta olmak üzere ciddi sorunlar çıkaracağına karşı sert uyarılarda bulunmuştu. Bu duruma karşı Amerikan televizyon kanalları ise Pelosi tarafından Tayvan'ın ziyaret edileceğini ifade etmişti.

Bu durumun sonrasında Beyaz Saray’dan da bir açıklama geldi. Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby tarafından yapılan açıklamada, “Pelosi gidip Tayvan'a ziyarette bulunabilir. Bu olay oldukça doğal bir durum. Ziyareti düzenleme hakkı sonuna kadar bulunmaktadır” dedi.

Yapılan haberler piyasa gidişatını etkileyecek

Bu konu hakkında sağlanan haber akışlarının piyasaların gidişatını değiştireceğine vurgu yapan analistler, bunun yanı sıra bugün ABD Merkez Bankası (FED) yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların da yakından izlenileceğini söyledi.

Analistler, yöntem noktasında dolar göstergesinde 106,5'in direnç, 105,2'nin destek durumuna geldiğini aktardı.

Türkiye yarın açıklanacak enflasyon rakamını bekliyor

İç piyasada ise bu hafta dikkatler yarın duyurulacak enflasyon oranlarında olacak. Haziran sonu itibariyle enflasyon senelik bazda yüzde 78,62 düzeyine ulaşmıştı.

Yorumlar (0)