19 yıl önce kurduğu çiftlikte paraya para demiyor

Antalya'da etçil evcil hayvanlarının canlı yem gereksinimlerini karşılamak amacıyla kurulan tesiste üretilen hamam böcekleri, tanesi 65 kuruş ila 15 TL'den satılıyor.

EKONOMİ 23.01.2022, 19:46
19 yıl önce kurduğu çiftlikte paraya para demiyor

Girişimci Selami Gökgöl'ün 19 sene evvel kurduğu böcek çiftliğinde, morio kurdu, un kurdu, çekirge ve cırcır böceğinin de aralarında olduğu 14 böceğin yanı sıra Madagaskar, lobster roach, Dubia ve tartara olmak kaydıyla 4 tür hamam böceği de üretiliyor. 

Hayvanat bahçeleri ve evde hayvan besleyenlerin isteklerini karşılamak maksadıyla kurulan işletmede, hamam böceklerinin bakımları büyük bir özenle gerçekleştiriliyor.

Sıcaklığı 52 dereceye ulaşan odalarda steril bir ortamda üretilen hamam böceklerinin tanesi, gramajına ve boyuna göre 65 kuruş ila 15 TL arasında satılıyor.

Balık, tavuk, portakal, havuç, muz ve patatesle beslenen hamam böcekleri, talebe göre ülkemizin her yerine naklediliyor. 

"Steril ortamda yetiştiriyoruz"

İşletme sahibi Selami Gökgöl, şöyle konuştu:

"Tarantula örümcekleri için büyük boy hamam böceği satıyoruz. Küçük olanlar hayvanı doyurmaz. Hayvanın büyüklüğüne bakılarak yem seçmek lazım. Büyük bir hamam böceğini yiyen tarantula, bir ay boyunca bir şey yemeden yaşayabilir. 

Kanser çalışmaları yapan merkezlere de böcek satıyoruz. Fiyatlar türüne göre 15 TL'yi bulabiliyor. Bu böcekler 2 seneye kadar yaşayabiliyor. 

Biz steril ortamda üretim yapıyoruz, lağımlarda yetişen böceklerle asla kıyaslama yapılmamalı. Bunlarda bakteri ve virüs yok. Merdiven altı üretim yapan yerlerden asla canlı yem alınmamalı. Evcil hayvanları ölenler, mağdur olanlar çok fazla. 'Böcek' deyip geçmemek gerekiyor."







Yorumlar (0)