189 İngiliz, Türkiye'ye ayak bastı!

İngiliz turistler, Türkiye'ye akın etmeye başladı. Manchester'den gelen 189 yolculu uçak, Antalya'ya Havalimanı'na indi. 

EKONOMİ 16.07.2020, 10:46
189 İngiliz, Türkiye'ye ayak bastı!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde birçok ülke, normalleşme adımlarını atmaya başladı. Uçak seferleri yeniden hareketlilik kazandı. Türkiye ile İngiltere arasında askıya alınan uçuşlar da tekrar başladı. 

İngilizler, tatil için Antalya'yı tercih etti. Manchester'den gelen 189 yolculu uçak, Antalya'ya Havalimanı'na indi. 

Turistler, tur operatörlerinin yetkilileri tarafından hoş bir şekilde karşılandı. Öte yandan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında turistlere hediyeler veya çiçekler sunulmadı. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle ciddi önlemlerin alındığı Antalya Havalimanı'na aileleri ya da arkadaşlarıyla beraber gelen İngilizlerin maske taktıkları fark edildi. 

Genellikle ailece Antalya'ya gelen turistler, transferlerinin yapılacağı araçlara bavullarıyla beraber bindi, ardından Alanya, Belek, Kemer ve Manavgat'ta bulunan otellerine kadar götürülmeleri sağlandı. 

"Türkiye için çalışıyoruz"

MTS Globe Tur Direktörlüğünü yapan Rahman Kale, İngiltere'den ilk uçaklarının Antalya Havalimanı'na indiğini ve bunun artarak süreceğini söyledi. 

Kale, Manchester'den gelen uçakta 189 kişinin bulunduğunu belirterek, başkent Londra'dan bir uçağın daha geleceğini ifade etti.

Turistleri mutlu etmeyi hedeflediklerini aktaran Kale, Türkiye için çalıştıklarını ve 2020'nin geri kalanını en iyi şekilde değerlendireceklerini kaydetti. 

"İngilizlerin buraya gelmesi önemli"

Kale, Antalya'nın turizm sektöründen beslendiğine dikkat çekerek, Avrupa'dan İngilizlerin gelmesinin ciddi önem arz ettiğini, bunun diğer ülkelere örnek teşkil edebileceğini ekledi. 

Yorumlar (0)