14 Şubat'ta gülün fiyatı el yakacak

14 Şubat Sevgililer Günü sebebiyle, kesme çiçek üretiminde en önde gelen kentlerden Yalova’daki çiçek mezatlarında büyük bir hareketlilik gözleniyor. Esnaf en güzel çiçekleri yurttaşlara sunmak için açık artırmada kıyasıya yarışırken, gül fiyatlarındaki yükseliş ise el yakıyor. 14 Şubat'ta gülün tanesinin 30 ila 40 TL'den satışa sunulacağı belirtiliyor.

EKONOMİ 10.02.2022, 23:15
14 Şubat'ta gülün fiyatı el yakacak

Yalova'daki mezatta 'Sevgililer Günü' hareketliliği yaşanıyor. Açık artırma yöntemiyle yapılan satışlarda müşterilerine en iyi ürünü sunmak için yarışan esnaf fiyat yükseltiyor ve en yüksek fiyatı veren de ürünün yeni sahibi oluyor.

Ziraat mühendisi Saliha Sekman, bu çok özel günde en fazla talep gören gülün kış mevsimi itibariyle yoğunluklu olarak İzmir ve Antalya'dan nakledildiğini dile getirdi. Sekman, kentteki üreticilerin ise ülke genelindeki mezatlara kış mevsimine dayanıklı olan bitkileri naklettiğini aktardı.

"Satışlar dört kat arttı"

Sekman, Yalova'nın bir üretici kenti olması sebebiyle çevredeki şehirlerden esnafların da Yalova'yı tercih ettiğini belirtti. Mezatta taze ve yeni ürünlerin satışa sunulduğunu ve raf ömrünün çok uzun olduğunu söyleyen Sekman, “Kış mevsimi olduğu için mezada gelen koli sayıyı 50’yi bulurken, 14 Şubat sebebiyle bu sayının dört katına çıkıyoruz. Normal zamanlarda 20.000 demet civarında satılan çiçekler, 80.000-90.000 rakamlarını buluyor.” sözlerini sarf etti. 

"Tanesi 30-40 TL'den satılacak"

'Sevgililer Günü'nün gözde çiçeklerinden gülün fiyatını ise kalitesinin belirlediğini ifade eden Sekman, küçük bir lekenin dahi fiyatı etkilediğini kaydetti.

14 Şubat hazırlığı için açık artırmaya iştirak eden esnaflardan Özer Semiz, bu özel günlerde her daim fiyatlarda artış gözlendiğini söyledi. Özelikle de aşkın simgesi olan güle büyük oranda zam geldiğini dile getiren Semiz, "14 Şubat'ta tek bir gül minimum 30 ila 40 TL'den satışa sunulacak gibi görünüyor. Yurttaşlar için hazırlık yapmaya devam ediyoruz.” diye konuştu. 

Bir diğer esnaf Coşkun Sakarya da yeteri miktarda ürün bulmakta zorluk yaşadıklarını belirtti. 

Yorumlar (0)