12 "e-ticaret" sitesine güven damgası

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, 12 e-ticaret sitesinin güven damgası almaya hak kazandığını ve sitelere bugün güven damgalarının verileceğini belirtti.

EKONOMİ 06.01.2020, 14:56 06.01.2020, 16:58
12 "e-ticaret" sitesine güven damgası

Ticaret Bakanlığında, Bakan Ruhsar Pekcan'ın da hazır bulunduğu "Elektronik Ticarette Güven Damgası Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, e-ticaret sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Ticaret Bakanlığı ülkemizde ticareti kolaylaştırmak için çok sayıda yeniliği hayata geçiriyor." dedi. Hisarcıklıoğlu, bakanlıkça e-ticareti kayıt altına almayı hedefleyen "Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi"nin hayata geçirildiğini, Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu’nun yasalaştırıldığını ve Taşınır Rehin Sicil Sistemi'nin (TARES) kuruluşuna imza atıldığını belirtti.

Şirket kuruluşlarında tek temas noktasının ticaret sicili müdürlükleri olduğunu ve kare kodlu çek uygulamasının uygulamaya başlanıldığını ifade eden Rıfat Hisarcıklıoğlu, HKS (Hal Kayıt Sistemi) Mobil Uygulamasına başlanıldığını, lisanslı depoculuk sisteminin uygulamaya alındığını ve Ürün İhtisas Borsalarının kurulduğunu vurguladı.

E-ticaret sitelerine güven damgası uygulamasının e-ticareti kolaylaştırmak için yapılan bir uygulama olduğunun altını çizen Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Ticaret Bakanlığının Türkiye’de tek güven damgası sağlayıcı olarak TOBB’a güvendiği için teşekkür ediyorum." dedi.

Dijitalleşmenin hayatın her alanında var olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "E-ticaret sayesinde tüketiciler çok sayıda ürüne kolayca bulabiliyor. E-ticaret geliştikçe işletmelerin toplam cirosu ve tüketicilerin refahı yükseliyor. Yani e-ticaret sayesinde üretici de tüketici de kazanıyor. Türkiye, e-ticaret konusunda henüz yolun başında. 2019 yılı verilerine göre ülkemizin insanların sadece %34’ü internetten alışveriş yapıyor. AB (Avrupa Birliği) ülkelerinde bu oran %70’in yukarısında. Türkiye’de e-ticaretin toplam perakende içindeki payı %5,3. AB’de bu oran ortalama %9'un üzerinde ve yükselmeye devam ediyor. Ülkemizin e-ticaret pazarı, gelişmiş ülkelerle ile arasındaki farkı kapatmak için, daha yenilikçi uygulamalar geliştirmek gerekiyor. Güven damgası e-ticaret sitelerine güvenilmesi için güzel bir uygulama. İnternet üzerinden alışveriş yapmaktan korkan tüketicilerdeki güven bunalımını azaltacak bir uygulama. Ülkemizdeki gazetelerde ve internet haber sitelerinde e-ticaretle ilgili olumsuz haberler sürekli yer alıyor. Olumsuz haberler insanların aklını karıştırıyor ve e-ticaret yapmak isteyenleri caydırıyor. E-ticaret sitelerine güven damgası uygulamasıyla internetten alışverişe olan güvensizliği değiştirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Güven damgası alan e-ticarette siteleri

•    e PTT AVM
•    Farmasi
•    eBay
•    Pagasus Havayolları
•    Modanisa
•    Sigortam.net
•    Beko
•    Arçelik
•    Sahibinden
•    Migros Sanal Market
•    Sarar
•    Sefamerve
 

Yorumlar (0)