11 Ağustos 2022 brent petrol fiyatı ne kadar?

FED tarafından açıklanan temmuz ayı enflasyon verileri, brent petrol fiyatında yukarı yönlü bir ivmelenmeye sebep oldu. Peki brent petrol kaç dolar oldu? 11 Ağustos 2022 brent petrol fiyatı ne kadar? Detaylar haberde...

EKONOMİ 11.08.2022, 09:23 11.08.2022, 12:20 Hakan Öksüz
11 Ağustos 2022 brent petrol fiyatı ne kadar?

ABD Merkez Bankası (FED) tarafından dün açıklanan enflasyon verilerinin beklenenden düşük gelmesi, piyasalara pozitif yansıdı. Ukrayna-Rusya savaşının da etkisiyle küresel çapta akaryakıt arzında yaşanan kriz, mart ayında brent petrol fiyatının 140 dolar civarına çıkmasına neden olmuştu. Yatırımcılar, 11 Ağustos 2022 brent petrol fiyatı üzerine araştırma yapıyor. 

Brent petrol fiyatı kaç dolar oldu?

Peki brent petrol kaç dolar oldu? 11 Ağustos 2022 itibarıyla brent petrol fiyatı 97 dolar oldu. Temmuz ayının sonunda 110 dolar civarından işlem gören brent petrol, önceki günlerde 92 dolara kadar inmişti. Bu seviyelerden yeniden 97 dolar civarında oluşan direnç hattına çıkan brent petrol fiyatının, önümüzdeki günlerde 100 dolar bandını zorlayabileceği öngörülüyor. 

Brent petrol nedir? 

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından hazırlanan rapor, piyasalardaki belirsizliğin sürdüğünü ortaya koyuyor. Avrupa Birliği tarafından Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımların da etkisiyle petrol arzında sıkıntılar yaşandığı kaydedildi. Bu durumun brent petrol fiyatı üzerinde doğrudan etkili olduğu belirtildi. Peki brent petrol nedir? İçeriğindeki sülfür oranı yüzde 0,37 olan brent petrol, küresel çapta petrol piyasasına yön vermektedir. Shell adlı şirket tarafından çıkarılan ve "tatlı petrol" sınıfında bulunan brent petrolün işlenmesi kolaydır. Sülfür oranının az olması nedeniyle daha kolay rafine edilir. Bu özelliğinden dolayı benzin üretimi için tercih edilmektedir.

Yorumlar (0)