10 ilde vergi ödemeleri ertelendi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgelerindeki mükellefler için 31 Temmuz tarihine değin mücbir neden hali ilan edildiğini açıkladı.

EKONOMİ 07.02.2023, 21:23
10 ilde vergi ödemeleri ertelendi

Bakanlığın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen açıklamada, 6 Şubat günü peş peşe gerçekleşen ve 10 kenti yoğun bir biçimde etkileyen depremlerin, vatandaşların her bir ferdini çok derinden etkilediği kaydedildi. Devletin, bütün birimleri ve olanaklarıyla seferber olarak Şanlıurfa, Osmaniye, Malatya, Kilis, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman ve Adana'da gereken her çeşit müdahaleyi yapmayı ve yurttaşların yaralarını sarmayı sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Depremin açtığı yaraların sarılması ve depremden zarar görenlerin beslenme, barınma ve diğer gereksinimlerinin hızlı bir biçimde karşılanabilmesi maksadıyla ilgili kamu kuruluş ve kurumlarıyla devamlı olarak iletişim halinde ilerlenmektedir ve acil nakit talepleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gecikmeden karşılanmaktadır. Öte yandan, deprem bölgesindeki mükelleflerimiz için 31 Temmuz tarihine değin mücbir neden hali ilan edilmiştir. Bu kentlerdeki mükelleflerin, 6 Şubat ila 31 Temmuz tarihleri arasında yerine getirmeleri beklenen vergisel yükümlülükleri ileri bir tarihe ertelenmiştir. Mücbir neden süresi boyunca, verilmesi gereken vergi bildirim ve beyannamelerinin verilme süreleri 15 Ağustos tarihine değin, bu bildirim ve beyannameler üzerine gerçekleşen vergilerin ödenme süreleri ise 31 Ağustos tarihine değin uzatıldı."



"En kısa zamanda atlatacağız"

Bahse konu açıklamada, halihazırda uygulaması süren 7326 ve 7256 sayılı yapılandırma kanunları çerçevesinde önümüzdeki ay, mayıs ve temmuz da ödenmesi beklenen taksitlerin ödeme sürelerinin, mücbir neden halinin bitim gününü takip eden ağustos, ekim ve aralık aylarına uzatılması konusunda gerekli hazırlıkların gerçekleştirildiğine de işaret edildi.

Devletin, depremlerden etkilenen bütün yurttaşların yanında olduğu ve gerekli bütün desteği ilerleyen dönemlerde de kesintisiz bir şekilde vermeyi sürdüreceğinin altı çizilen açıklamada, millet ve ülkenin dayanışma, beraberlik ve birlik içerisinde bu günleri en kısa zamanda geride bırakacağı belirtildi.

Yorumlar (0)