1 TL'lik ekmek kuyruğu...

Adana’da ucuz ekmeğe ulaşabilmek isteyen yurttaşlar, halk ekmek büfelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

EKONOMİ 15.12.2021, 20:45
1 TL'lik ekmek kuyruğu...

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da uygulanan ekmek zamlarıyla birlikte 200 gram ağılığındaki ekmeğin fiyatı 2,25 TL oldu. Ekmeğe zam gelmesinin ardından yurttaşlar soluğu Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Halk Ekmek büfelerinde aldı. 1 TL'ye satılan halk ekmek için büfelerde uzun kuyruklar oluştu.

"Herkese yetmiyor"

Ekmek almak için kuyruğa giren yurttaşlardan Seher Kartal, “5 tane ekmek aldım. Belediyemizden Allah bin kere razı olsun. Ekmek yalnızca 1 TL. Marketlerde 2,25 TL. Bu meblağın üzerine 75 kuruş ekleyince buradan 3 adet ekmek alabiliyorum. Her gün metrelerce kuyruk oluyor. Yaklaşık olarak 1 saattir kuyrukta bekliyoruz. Ekmek yetmediğinden dolayı herkes alamıyor.” şeklinde konuştu.

"Yerli üretimlerin fiyatı yükselmemeli"

Nurseli Pekçabuk adlı yurttaş ise “5 tane ekmek aldım ve bunu yaklaşık olarak 4 gün boyunca tüketiyorum. Ben buraya 3 günde bir kez geliyorum, her geldiğimde de uzun süre bekliyorum. Ekmek alamayanlar da oluyor. Bizim yerli üretimimiz olan bazı ürünler var ve onların fiyatları yükselmemeli.” sözlerini sarf etti.























Yorumlar (0)