1 Temmuz öncesi altın alacaklara kritik uyarı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle bir süredir faaliyet göstermeyen düğün salonları, 1 Temmuz'da tekrar kapılarını açacak. Bu nedenle altın tarafında hareketlilik meydana gelirken, uzmanlar da vatandaşlara sahte altın konusunda kritik uyarılar yaptı.

EKONOMİ 29.06.2020, 15:09
1 Temmuz öncesi altın alacaklara kritik uyarı!

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında düğün salonları geçici olarak faaliyetlerine son vermişti. Bu nedenle dünyaevine girecek olan birçok çift, ya düğünlerini iptal etmek ya da ertelemek zorunda kaldılar.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber düğün salonlarının da 1 Temmuz günü açılacak olması, altın tarafında hareketlilik yarattı.

"Düğünlerin yapılmaması bizi etkiledi"

Kırıkkale Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı Adem Karapınar, sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını söyledi.

Kırıkkale Kuyumcular Derneği İkinci Başkanı Karapınar, 15 Mart gününden itibaren kuyumcuların oldukça sıkıntılı günler geçirmeye başladıklarını belirterek, düğünlerin yapılamaması ve altınların aniden yükselmesinin kendilerini etkilediğini kaydetti.

"Sahte altınlara karşı dikkatli olun"

Karapınar, kendilerini artık daha iyi bir sürecin beklediğini ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecini atlatabileceklerini ifade ederek, düğünü sezonunun Temmuz ayında başlayacağını ve hareketliliğin artacağını belirtti. 

Altının ayarlarıyla oynanabildiğine işaret eden Karapınar, sahte altınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini aktardı.

"Altınların ayarlarına bakın"

Karapınar, vatandaşların ister istemez kuyumculara yutturabildiklerini ve mümkün olduğunca bilindik müşterilerden alışveriş yapmanın önemli olduğunu söyledi.

Müşterilere hassas davranıp yardım etmeye çalıştıklarını ancak bunun sahte altın alımına engel olmadığını aktaran Karapınar, altınların ayarlarına bakılması gerektiğini ifade etti. 

Karapınar, vatandaşların da bilindik kuyumculardan rahat bir şekilde alışverişlerini yapabileceklerini kaydederek, kuyumcuya altını yazdırıp faturalarını istemeleri gerektiğini, böylece vatandaşların da kendilerini güvenceye alabileceklerini ekledi. 

Yorumlar (0)