Zümrevi çıkarlarını 'demokrasi' maskesiyle pazarlıyorlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zümrevi ve kişisel çıkarlarını "özgürlük ve demokrasi" maskesiyle pazarlayanların, eski Türkiye'nin alışkanlığıyla hükümranlık alanlarını koruma derdinde olduğunu vurguladı.

EĞİTİM 04.02.2021, 15:41 05.02.2021, 13:53
Zümrevi çıkarlarını 'demokrasi' maskesiyle pazarlıyorlar!

YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı'na katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde daha önce %42 olan kız öğrenci oranının 2021 itibarıyla %49'a yükseldiğini bildirdi.

Üniversitelerin tek tipçi anlayıştan uzaklaştığını ve farklı değerler üretir duruma gelip birbirinin kopyası olmaktan çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zümrevi ve kişisel çıkarlarını "özgürlük ve demokrasi" maskesiyle pazarlayanların gerçek yüzlerinin ortaya döküleceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Türkiye'nin alışkanlıklarını taşıyanların hükümranlık alanlarını koruma derdinde olduğunu fakat onların da bu üniversitelerin Türkiye'nin üniversitesi olduklarını anlayacaklarını kaydetti.

"Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler" konusunda konuşan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu bozkırlarına kurulan üniversitelerin Türkiye'nin kalkınmasında rol almasını hedeflediklerini bildirdi.

YÖK Anadolu Projesi vesilesiyle 15 genç üniversitenin öğrencilerinin bazı derslerini, 12 köklü üniversitenin kıdemli hocalarından alacağı müjdesini de veren Türkiye Cumhurbaşkanı, "YÖK Akademik Kariyer Liyakat Projesi" ile ilgili de projenin hazırlıklarının tamamlandığını, önümüzdeki hafta itibarıyla uygulamaya konulacağını belirtti.

Yorumlar (0)