Ziya Selçuk telafi eğitimin detaylarını açıkladı

Bakan Selçuk telafi eğitim programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

EĞİTİM 12.06.2021, 18:37 12.06.2021, 18:47
Ziya Selçuk telafi eğitimin detaylarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yeni bir 'telafi eğitimi' açıklaması geldi. Bakan Selçuk, "Karnelerinizi 18 Haziran tarihinden itibaren e-Okul sistemi üzerinden, 2 Temmuz tarihinden itibaren de okullarınızdan yüz yüze alabilirsiniz. Bu sene 'telafi eğitimi' çerçevesinde 31 Ağustos tarihine dek okullarımız açık olacak. Bekliyoruz." sözlerini sarf etti.

'Telefi eğitimi'nin son detaylarını paylaştı

Bakan Selçuk, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Yaz dönemini büyük oranda duygusal, fiziksel ve sosyal etkinliklere ayırdık. Akademik öğrenme kayıpları için öğretmenlerimiz, bakanlığımızın belirlediği kritik kazanımlar doğrultusunda sınıf seviyesinde destek programı hazırlayacaklar. Bu program, 1,5 yıl sürecek.

Karnelerinizi 18 Haziran tarihinden itibaren e-Okul sistemi üzerinden, 2 Temmuz tarihinden itibaren de okullarınızdan yüz yüze alabilirsiniz. Bu sene 'telafi eğitimi' çerçevesinde 31 Ağustos tarihine dek okullarımız açık olacak. Bekliyoruz.

Destekleme programı doğrultusunda 1-8. sınıf öğrencilerimize çalışma kitapları, 1-4. sınıf öğrencilerimize ise tamamlayıcı çalışma yaprakları hazırladık. Bu sene de ilkokul öğrencilerimizi 'arkadaş' kitapları ile buluşturacağız; asla merak etmesinler, bu bir ödev değil.

Öğrencilerimiz, yaz mevsimi boyunca Kültür ve Turizm, Aile ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Gençlik ve Spor ile İçişleri bakanlıklarımız ve belediyelerin tesislerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek. Neyin, nerede ve ne zaman olduğunu Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden duyuracağız."



Yorumlar (0)