Ziya Selçuk'tan "yüz yüze eğitim" açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı, Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin devam etmesinin, şehirlerin durumuna göre değişkenlik gösterebileceğini açıkladı.

EĞİTİM 05.03.2021, 10:31 06.03.2021, 10:53
Ziya Selçuk'tan "yüz yüze eğitim" açıklaması!

1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısının ardından, yeni normalleşme kararları alınmış ve buna göre vaka oranı düşük illerde belli günlerde yüz yüze eğitime geçiş yapılacağı açıklanmıştı. O kararların ardından yüz yüze eğitim sürecinin nasıl işleyeceği konusunda açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün sabah saatlerinde Sakarya'nın Ferizli ilçesindeki bir ilkokulu ziyaret etti. Ziyaretten sonra Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yüz yüze eğitim uygulamasının sağlıklı bir şekilde devam etmesinin şehirlerin vaka ve enfeksiyon oranına göre değişkenlik gösterebileceğine dikkat çeken Bakan Selçuk, bu sürecin el birliğiyle yürütülmesi gerektiğini belirti. 

Yüz yüze eğitime yoğun ilgi

Sözlerine dün yaşanan kazanın ardından şehit olan askerlerimizi anarak başlayan Selçuk, ilkokul ve ortaokullarda yüz yüze eğitime ilginin yüzde 80'in üzerinde olduğunu söyledi. Bakan Selçuk açıklamasına şöyle devam etti:

"İlkokul ve ortaokullarda, okulların açıldığı bu haftada yüz yüze eğitime olan ilgi yüzde 80'in üzerinde. Liselerde bu oran yüzde 70'lerde seyrediyor. Bu süreci, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için daha kolay kılmamız, daha yüksek önlemler almamız gerekiyor ve şu anda da onu yapıyoruz."

Şehirlere göre değişkenlik olacak

Bakan Selçuk, ayrıca okulların açılmasının, yüz yüze eğitimin devam etmesinin şehirlerdeki mesafe ve vaka oranına göre değişkenlik gösterebileceğini bu yüzden dikkatin ve önlemlerin elden bırakılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)