Ziya Selçuk'tan anlamlı paylaşım!

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pencere pervazındaki karı toplayarak "kar topu" yaptı ve fotoğrafı paylaşarak ailelere anlamlı bir tavsiyede bulundu.

EĞİTİM 17.01.2021, 13:23 18.01.2021, 09:06
Ziya Selçuk'tan anlamlı paylaşım!

Fotoğraf ve video paylaşım sosyal ağ hizmeti Instagram'daki "ziyaselcukprofdr" hesabından, pencere pervazında biriken karları toplayarak kar topu yaparak çektirdiği fotoğrafı çok kıymetli bir bilgi notu eşliğinde paylaştı.

Elinde tuttuğu kar topunun fotoğrafını paylaşırken ebeveynlere bazı tavsiyelerde bulunan Bakan Ziya Selçuk, anne ve babalardan pencere pervazında biriken karları toplamalarını ve kar topu yaparak çocuklarına uzatmalarını istedi.

Kar topunun çocukların el kaslarını çalıştıran önemli bir motor becerisi olduğunu, nişan aldığı hedefi tutturmasının ise el ve göz koordinasyonu olduğunu hatırlatan Ziya Selçuk, maddenin hâlindeki değişimin, erime ve donma konularının da çocukların avucunda olacağını, bunu yaparken her bir kar tanesinin birbirinden farklı olduğunun anlatılmasının da bir fizik sohbeti olacağını, "Buzdolabı neden karlanır" sorusunun da iyi bir sınav sorunu olduğunu kaydetti.

Kar yağdığında çevrenin neden sessizleştiğinin de iyi bir araştırma konusu olacağını ifade eden Bakan Selçuk, ebeveynlere "Anadolu'nun asırlık kar kuyularını da çocuklarına anlatmalarını" istedi ve bunun iyi bir geri dönüşüm örneği olduğunu anımsattı.

Kar topuna baktığında şimdilik aklına bunların geldiğini belirten Selçuk, sohbetlerin konuştukça açıldığını, açıldıkça derinleştiğini, derinleştikçe yerini ve demini bulduğunu, başlangıcı ise kendisinin yapmak istediğini bildirdi.

Bakan Selçuk, tüm ebeveynlere ve çocuklara iyi pazar dileklerini ileterek, paylaşımını "kar topumu sizin pencereye doğru atıyorum." şeklinde tamamladı.

Yorumlar (0)