Ziya Selçuk: Liselerin 3 Mayıs’taki yüz yüze sınavları ertelenebilir 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, lise öğrencilerin 3 Mayıs’taki yüz yüze sınavların ertelenebileceğine dikkat çekti. 

EĞİTİM 21.04.2021, 14:13 22.04.2021, 12:32
Ziya Selçuk: Liselerin 3 Mayıs’taki yüz yüze sınavları ertelenebilir 

Ülke genelinde görülen vaka artışı sebebiyle uzaktan eğitime geçilmiş ve yüz yüze yapılması planlanan sınavlar da ertelenmişti. Lise öğrencileri için yüz yüze sınav tarihi olarak 3 Mayıs belirlenmişti. Fakat bugün, Ziya Selçuk, 3 Mayıs sınavları hakkında açıklamalarda bulundu.

“Sınavlar ertelenebilir” 

Bakan Ziya Selçuk, milyonlarca lise öğrencisinin beklediği haberi bugün verdi. Çevrim içi olarak düzenlenen “Küresel Salgın Döneminde Çocukların Ruh ve Beden Sağlığı” konulu programda konuşan Selçuk, 3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu.



Selçuk, “Tek bir öğrencimiz için bile riski alamayız. Bu konuda Bilim Kurulu ile ortaklaşa çalışıyoruz. Salgının oldukça yüksek olduğu bu dönemde daha fazla dikkatli olmalıyız. Eğer ki 3 Mayıs’ta yapılacak sınavlar için hocalarımız ‘ertelenmesi gerek’ derse, bunun için tereddüt etmez ve sınav tarihlerini güncelleriz. Bizim, aksini yapmak için gayretimiz yok çünkü hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz hem de velilerimiz değerli. Yani bizim için önemli olan bütünüyle ‘tablo’.” şeklinde konuştu.

“Okulları en çok kapatan 4.ülkeyiz”

Ziya Selçuk, “Bize sürekli neden okulları açıp kapattığımız soruluyor. OECD ülkeleri arasında okulların en çok kapalı kaldığı ülkeler arasında 4. sıradayız. Biz, risk düşük olsa bile, dikkate alınması ve okullar konusunda düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple risk yükselince kapatıyoruz. Peki okulları neden geri açıyoruz? Çocuklarımız evde belirli bir süre kaldıktan sonra arkadaşlarıyla olmayı ve fiziksel olarak hareket etmeyi özlüyorlar ki bunlar olmazsa problem büyür. Bu sebeple kısa zamanlı da olsa okulları açıyoruz.” 

Yorumlar (0)