Yüz yüze telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Açıklama geldi

Özel okullar, 15 Ağustos gününden sonra yüz yüze telafi eğitimi yapacak.

EĞİTİM 01.06.2020, 17:20 01.06.2020, 17:25
Yüz yüze telafi eğitimi ne zaman başlayacak? Açıklama geldi

Özel okulların yüz yüze telafi eğitimine başlama tarihi belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle alınan önlemler gereği 16 Mart-31 Mayıs 2020 tarihleri arasında eğitime ara verilen özel okullarda, uzaktan eğitime devam edildiğini söyledi. 

Yıldız, resmi okullar tarafından EBA ve EBA TV aracılığıyla uzaktan eğitim gerçekleştirildiği esnada özel okulların da eş zamanlı olarak kendi imkânları ve öğretmenleriyle uzaktan eğitim hizmeti sunduğunu kaydetti. 

Özel okulların, öğrencilerin uzaktan eğitimden ne kadar yararlandıklarının ölçümünü yapacaklarını ve konu tekrarı ya da yüz yüze eğitim alınmasına gereksinim duyulan alanlarda telafi eğitimi gerçekleştirebileceğini aktaran Yıldız, özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının 2019-2020 öğretim yılının sonuna kadar eğitimlerini uzaktan eğitim yöntemiyle sürdüreceğini bildirdi. 

Yıldız, yüz yüze telafi eğitimin, özel okullarda 15 Ağustos 2020 tarihinden sonra başlayacağını, Ağustos ve Eylül aylarında toplam süresi en az üç hafta olacak şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

Telafi eğitimi gerçekleştirecek özel okulların eğitimin zamanı ve süresini il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine ileteceğini aktaran Yıldız, eğitime başlamadan ve eğitim boyunca okullarda önlemlerin alınacağını ifade etti.

Yorumlar (0)