Yüz yüze eğitime ilişkin detaylar belli oldu!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin yeni detayları açıkladı. 

EĞİTİM 16.09.2020, 13:20
Yüz yüze eğitime ilişkin detaylar belli oldu!

Okullarda yüz yüze eğitim 21 Eylül günü başlayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin yeni detayları duyurdu. 

Bakan Selçuk, 21-25 Eylül tarihleri arasında uyum programının hangi gün gerçekleştirileceğine ilişkin kararı okul yönetimleriyle birlikte öğretmenlerin vereceğini ifade etti.

Selçuk, söz konusu uyum programının, okul öncesi eğitimde 30'ar dakikadan meydana gelen 5 etkinlik saati şeklinde uygulanacağını ve bir gün süreceğini kaydetti.

İlkokul birinci sınıflarda uyum programının 30'ar dakikadan meydana gelen 5 ders saati biçiminde uygulanacağını, 10'ar dakikadan oluşan molaların verileceğini ve bir gün süreceğini aktaran Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine de değindi. 

Selçuk, mümkün olduğunca sınıf kapasitesinin sosyal mesafe kuralına göre iki farklı gruba bölüneceğini kaydederek, her grubun farklı uyum programına sahip olacağını söyledi.

Teneffüs saatlerinde de sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi için gerekli çalışmaların yürütüleceğini aktaran Selçuk, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine gereken özenin gösterileceğinin sinyalini verdi. 

Selçuk, önceden yaptığı bir açıklamada, öğretmen ve öğrencileri tehlikeli bir duruma sokacak herhangi bir karar verilmeyeceğini söylemişti.

Yüz yüze eğitimin okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için 21 Eylül günü başlayacağını duyuran Selçuk, diğer sınıf düzeylerinin uzaktan eğitime bir süre daha devam edeceğini kaydetmişti.

Selçuk, 21 Eylül'den sonraki üç haftanın sonunda diğer sınıf düzeylerinde de yüz yüze eğitim sürecinin başlamasına ilişkin değerlendirmelerin yapılacağını ifade etmişti. 

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Selçuk, öğrencilerin buna hem akademik hem de manevi anlamda ihtiyaçlarının olduğunu söylemişti. 

Selçuk, küçük çocukların okulları ile duygusal bağ kurma gereksinimine sahip olduğunu belirtmişti. 

Yorumlar (0)