Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı resmen açıkladı

Omicron varyantıyla beraber Koronavirüs vakalarında da artış yaşanması üzerine ''Uzaktan eğitim olacak mı?'' sorusu tekrar gündem oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yüz yüze eğitime ara verme, şu an itibarıyla gündemimizde değil" açıklamasını yaptı.

EĞİTİM 30.12.2021, 10:03 30.12.2021, 10:09
Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Milli Eğitim Bakanı resmen açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron vakalarının dünya genelinden artmasının Türkiye'de de eğitimin yüz yüze devam etmesiyle ilgili tartışmaları tekrar gündeme taşıdığını kaydetti.

Göreve geldiğinden beri eğitimin yüz yüze devam etmesi yönünde kararlı bir duruş gösteren Bakan Özer, 6 Eylül’den beri bütün sınıf ve kademelerde haftada 5 gün boyunca yüz yüze eğitime başarılı bir biçimde devam ettiklerine dikkat çekti.

"Kapanan sınıf sayısı yüzde 1'in çok altında"

Bakan Özer, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun destekleriyle birlikte okulların artık nasıl güvenli ve açık tutulacağını bildiklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Geliştirdiğimiz sistemle birlikte sınıf bazlı süreci başarılı yönettik, yakın temaslı ve vakaları takip ederek yalnızca sınıf kademesinde 10 gün boyunca yüz yüze eğitime ara verdik. Süreç, şu ana kadar oldukça başarılı işledi.4 aydan bu yana kesintisiz bir şekilde haftada 5 gün eğitimlerimizi yaptık. Bu kapsamda, okullarda kapanan sınıf sayısı yüzde 1'in çok altındaydı. Bugün yalnızca 1524 sınıfımızda eğitime ara verildi. 850 bin sınıfımızın mevcut olduğuna bakıldığında bu rakam fazlasıyla düşük."

“Çift doz aşı yaptıran öğretmen oranı yüzde 94’e çıktı”

Bu dönemde, öğretmenlerin aşılanmalarının yüksekliğinin en büyük avantajlarının olduğunu dile getiren Bakan Özer, "En az tek doz aşı yaptıran öğretmenlerimiz yüzde 93, en az çift doz aşı yaptıran öğretmen oranımız ise yüzde 89 civarında. Aşı yaptırmayan, ancak hastalığı geçirerek antikor oluşturan öğretmen oranımız da yüzde 5. Bu sebeple, en az çift doz aşı yaptıran ve antikor oluşturan öğretmen oranımız yüzde 94'e yükseldi" değerlendirmesini yaptı.

Özer, 3’üncü ve 4’üncü doz aşılarını olan öğretmen oranının da devamlı olarak yükseldiğini dile getirerek, "En az 3 doz aşı yaptıran öğretmen oranımız bugün itibariyle yüzde 36'ya çıktı. Öğretmenlerin aşılanma oranları Türkiye ortalamasının çok üstünde olduğu gibi gelişmiş birçok ülkenin öğretmenlerinin aşılanma oranlarının da oldukça üzerinde. Diğer yandan, öğrencilerimizin de aşılanma oranları devamlı olarak yükseliyor" açıklamasında bulundu.

“Gündemimizde yüz yüze eğitime ara verme yok"

Okulların açılması gereken ilk ve kapatılması gereken son yerler olduğunu dile getiren Bakan Özer, "Yeni varyantlar çıktığında akla gelen ilk şeyin yüz yüze eğitime ara vermesi tartışmalarını yersiz görüyorum" ifadelerini kullandı. Bu süreçte okulların yalnızca bir öğrenme ortamı olmadığını deneyimlediklerini belirten Bakan Özer, şunları aktardı:

"Bütün ülkeler, okul harici ortamlarda tedbirleri sıkılaştırarak okulları açık tutmak için bütün tedbirleri almaya çalışırken aynı kararlılıktayız. Fakat okul harici ortamlardaki tedbirlere daha çok ağırlık vermeliyiz. Bu sebeple, yüz yüze eğitime ara verme şu an itibarıyla gündemimizde yok. Süreci elbette yakın bir şekilde takip ediyoruz. Okullarda hijyen, mesafe ve maskeye daha çok önem veriyoruz."

Yorumlar (0)