Yüz yüze eğitim dönemi başlıyor: İşte madde madde yeni tedbirler

Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanırken, sağlıkta ve eğitimde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması amacıyla bütün tedbirler belirlendi.

EĞİTİM 24.08.2021, 11:44 24.08.2021, 16:17
Yüz yüze eğitim dönemi başlıyor: İşte madde madde yeni tedbirler

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, yeni başlayacak olan yüz yüze eğitim dönemi için ortak bir çalışma gerçekleştirdi.

Madde madde yeni eğitim dönemi

İki bakanlığın iş birliğiyle hazırlanan "Koronavirüs Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi", ayrıca il milli eğitim müdürlüklerine de gönderildi.

Milli Eğitim Bakanı Özer'in imzasıyla yayınlanan rehberde, öğretmenlerin, öğrencilerin, okul personelinin ve kantin gibi alanlardaki görevlilerin uyması gereken kurallara yer verildi.

Yayınlanan rehberde, öğrencilerin okula uyumlarının etkin bir biçimde sağlanması adına uyum eğitimi uygulamalarının belirlenen esaslar kapsamında yürütülmesinin önem arz ettiği aktarıldı.

Madde madde uygulanacak tedbirler

- Eğitim ve öğretim döneminin başladığı 6 Eylül’den itibaren, ortaokul ve imam hatip ortaokulu 5. sınıf öğrencilerinin, eğitime uyumlarının sağlanması adına gerekli rehberlik çalışmaları gerçekleştirilecek.

- Uyum etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerin okula aidiyet duygusunu artıracak faaliyetlere, oyun temelli etkinliklere yer verilecek.

- Öğretmenlerin gözetiminde öğrencilerin sportif, sosyal, drama ve oyun etkinlikleri aracılığıyla öğrenme ortamını, sınıfını, arkadaşlarını, okulunu tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.

- Velilere ve öğrencilere, salgın tedbirleri çerçevesinde öz bakım, fiziki mesafe, hijyen, maske kullanımı, kişisel temizlik, uyku düzeni, sağlıklı beslenme ve benzeri konularda bilgilendirmeler sağlanacak.

- Okul rehber öğretmen/psikolojik danışmanları uyum etkinlikleri ve süreçlerine aktif bir şekilde katılım gösterecek.

- Taşımalı eğitim öğrencileri, yerel imkanlar çerçevesinde uyum eğitiminden faydalanacak.

PCR veya aşı zorunluluğu

- Eğitim personeli, öğretmenler, kantin personelinin bütün doz aşılarının tamamlanması tavsiye edilirken, aşı olmayanlar ise haftada iki defa PCR testi verecek.

- Ortak alanlarda, sınıfta ve okul içinde, maske atık kutuları bulundurulacak.

- MEB'e bağlı olan bütün okullardaki öğrencilerin, maske takması zorunlu olacak.

- Sağlık ve gelişim sorunları olanlar için maske zorunluluğu uygulanmayacak.

“Öğrencilerin temiz hava alması sağlanacak”

- Salgın sürecinde, okul bahçesi de dahil olmak üzere mümkün olduğu kadar okul içine girişlere müsaade edilmeyecek.

- Ders esnasında sınıf camları risk yaratmayacak bir biçimde açık bırakılacak, bütün öğrencilerin ders aralarında dışarı çıkması sağlanacak.

- Öğrenciler arasında sosyal mesafe kurallarına dikkat edilecek. Kalabalık gruplardan kaçınılacak.

- Öğrenci sayısı, sınıf boyutu ve ders süreleri dikkate alınarak 40 dakikayı geçmeyecek.

Yorumlar (0)