Yüz yüze eğitim başladı

Yüz yüze eğitiminde ikinci aşama bugün başladı. 7 milyon öğrenci daha, aylar sonra yüz yüze ders başı yapıyor.

EĞİTİM 12.10.2020, 09:27 12.10.2020, 09:34
Yüz yüze eğitim başladı

Yüz yüze eğitimde ilk aşamada ana okulu ve birinci sınıflara fırsat tanınmıştı. Bugün ise 2, 3, 4, 8 ve 12'nci sınıflar ders başı yapacak ve okullarına, sınıflarına, sıralarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşacak.

Yakşalık 7 milyona yakın öğrencinin tekrar okullarıyla buluşacağı yüz yüze eğitim, haftada iki gün olacak.

Haftada 2 gün yüz yüze eğitim sebebiyle sınıf mevcutları da 2'ye bölünebilecek. İlk grup Pazartesi ve Salı okula giderken ikinci grup Perşembe ve Cuma yüz yüze eğitimden yararlanacak. Böylelikle seyrekleşen sınıflarda her sıraya bir öğrenci oturacak ve yanında kimse olmayacak.

Maske, sosyal mesafe ve temizlik

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle okullarda gerekli önlemler alınmış durumda. Okul genelinde hijyen sağlanabilmesi için hem okul girişlerine hem de sınıf girişlerine el dezenfektanları konulacak. Öğrenciler okula girişten itibaren çıkıncaya kadar maskeleri takılı olacak ancak öğretmenler, öğrencilerle yeterli mesafeyi koruyarak ders sırasında konu anlatırken maskelerini çıkarabilecek.

İlkokul 2, 3, 4 ve 8'inci sınıflar haftada 12 ders saati, imam hatip ortaokulu haftada 14 ders saati, lise hazırlık ve 12'nci sınıflar ise haftada 16 ders saati yüz yüze eğitime girecek. Ders süreleri 30'ar dakika olacak ve teneffüs 10’ar dakika yapılacak.

Yeni dönemde anaokullarında yüz yüze eğitim ise 2 günden 5 güne dönüştürülecek.

İstanbul'da 8 saat boyunca ulaşım ücretsiz

Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasının ilk günü olan bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından öğrencilere kolaylık sağlanacak. Toplu taşıma saat 06.00'dan saat 14.00'e kadar ücretsiz olacak.

Yorumlar (0)