Yunus Emre Enstitüsü, Meksika'da yüz yüze Türkçe eğitim veriyor!

Meksika'daki faaliyetlerine devam eden Yunus Emre Enstitüsü (YEE), başkent Meksiko'daki merkezinde yüz yüze Türkçe eğitimi vermeye başladı. Türkiye'yi ziyaret ettikten sonra Müslüman olduğunu kaydeden öğrencilerden polis memuru Francisco Javier Mendoza, "Türk kültürü beni büyüledi." dedi. İşte YEE'nin Meksika'daki faaliyetlerine ilişkin detaylar...

EĞİTİM 05.10.2022, 17:04 06.10.2022, 17:42 Hakan Öksüz
Yunus Emre Enstitüsü, Meksika'da yüz yüze Türkçe eğitim veriyor!

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Güney Amerika ülkelerinden Meksika'da Türkçe dersler vermeye başladı. Enstitü'nün başkent Meksiko'daki merkezinde gerçekleştirilen açılış töreniyle birlikte online derslerin yanı sıra yüz yüze Türkçe dersler de başlamış oldu. Açılışta konuşma yapan Türkiye'nin Meksiko Büyükelçisi İlhan Kemal Tuğ, "YEE Türk Kültür Merkezinin faaliyetleri, Türkiye ile Meksika arasındaki ilişkileri derinleştirecektir." dedi.

"İki ülke arasındaki kültürel etkileşim artacak"

YEE'nin "kültür taşıyıcılığı" misyonunu öven İlhan Kemal Tuğ, "Meksika halkının, Türk kültürünü doğru şekilde öğrenebilmesi için YEE, elini taşın altına koydu. Buradaki etkileşim sayesinde Türkiye ile Meksika, birbirini daha yakından tanıyacak. Müzik, sinema ve edebiyatın yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel etkileşim de artırılmış olacak." ifadelerini kullandı. 

2 bin 500 kişiye online Türkçe dersi veriliyor

YEE Meksika Koordinatörü Salih Gültekin ise "Meksika'da Türkçe öğrenmek isteyenlerin sayısı bir hayli fazla. Açtığımız Türkçe kursları ile bu talebe yanıt veriyoruz. Çevrimiçi eğitimlerle 2 bin 500 kişiye Türkçe dersi veriyoruz." diye konuştu.

Polis Mendoza: "Türkiye ziyaretinin ardından Müslüman oldum"

Türkiye'yi 8 yıl önce ziyaret ettiğini ve çok etkilendiğini kaydeden polis memuru Francisco Javier Mendoza, "O ziyaretin ardından Müslüman oldum. Türk kültürü beni büyüledi, yakın zamanda bir kez daha ziyaret etmek istiyorum. " dedi. Türkçe öğrenmeye çalışan Carolina Hernandez ile Fernando Aguilar adlı öğrenciler ise "Türkiye'nin tarihi, edebiyatı, sineması ve etimolojik çeşitliliğinden etkilendik. Bu durum, bizi Türkçe öğrenmeye teşvik etti." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)