YÖK'ten DGS duyurusu!

Yükseköğretim Kurulu, "DGS için kayıt" duyurusu yaptı.

EĞİTİM 28.08.2020, 12:34 28.08.2020, 12:41
YÖK'ten DGS duyurusu!

YÖK (Yükseköğretim Kurulu) tarafından DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonucuna göre bir yükseköğretim programına kayıt yaptıracakken mezun olamadığı için yaptıramayan önlisans öğrencilerini uyardı. Bu hâldeki öğrenciler, mezuniyet hakkı elde etmeleri durumunda 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar kayıt yaptırabilecek.

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giren öğrencilerin kayıtlarına ilişkin yapılan açıklamada bazı uyarılarda bulunuldu.

Yürütme Kurulu toplantısında; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan fakat kayıt tarihinden sonra stajını tamamlayan, bütünleme sınavını ya da tek ders sınavı ve benzerlerini vererek mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin, başarılarını belgelendirmeleri şartıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2020 Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri uygun bulundu.

Yorumlar (0)