YÖKDİL başvuruları başladı! Son başvuru ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) için adayların başvuru süresi başladı. Başvurular bugün alınmaya başlandı ve 16 Ocak'ta sona erecek.

EĞİTİM 08.01.2020, 11:14
YÖKDİL başvuruları başladı! Son başvuru ne zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet sitesinde paylaştığı duyuruya göre, ÖSYM tarafından ilk defa 3 Kasım 2019'da uygulanan YÖKDİL sınavı, Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde; fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında yapıldı.

YÖKDİL 2020'de ise alana özel ve YÖKDİL 2019'a katılan aday sayıları değerlendirilerek, ilkbahar döneminde (YÖKDİL/1) İngilizcede fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında, Arapçada sosyal bilimler alanında, sonbahar döneminde (YÖKDİL/2) İngilizcede fen, sağlık ile sosyal bilimlerde, Almanca, Arapça ve Fransızcada ise sosyal bilimler alanında uygulanacak.

Başvurular ne zaman bitecek?

Sınava girmek isteyen adaylar, 8-16 Ocak tarihleri arasında başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden yapabilir.

Adaylar sınavla ilgili detaylı bilgi almak için ÖSYM'nin internet sayfasını ziyaret edebilir. Sınava katılacak adayların sınavdan önce kılavuzu dikkatle incelemeleri öneriliyor.

Mart'ta gerçekleştirilecek sınav, saat 10.15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Bir dönemde yalnızca bir yabancı dil ve alandan sınava girilebilecek. Sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl boyunca geçerli kabul edilecek.

Yorumlar (0)