YÖKDİL başvuruları açıldı

YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı) başvuruları alınmaya başladı.

EĞİTİM 21.10.2020, 10:58 22.10.2020, 16:59
YÖKDİL başvuruları açıldı

ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet sayfasında bulunan ilana göre, YÖKDİL 13 Aralık'ta 2 grupta, 4 alanda ve 4 dilde gerçekleştirilecek:

İngilizce: Fen bilimleri, sağlık bilimleri, sosyal bilimler.
Almanca, Arapça ve Fransızca: Sosyal bilimler.

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na başvurular ise 21 Ekim 2020 Çarşamba gününden (bugünden) itibaren 2 Kasım 2020 Pazartesi gününe kadar geçekleştirilebilecek.

YÖKDİL adayları bireysel olarak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) Başvuru Merkezleri aracılığıyla aşağıdaki internet adresi üzerinden ya da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin Aday İşlemleri Mobil uygulaması üzerinden YÖKDİL'e başvurusunu yapabilecek.

https://ais.osym.gov.tr >>>

HES kodu uyarısı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ayrıca başvuru sırasında HES kodu bilgisinin alınacağı uyarısında bulundu. Bu sebeple YÖKDİL adaylarının, başvuru işlemini yapmadan ya da başvuru merkezlerine gelmeden önce ilk iş olarak HES kodunu almış olmaları gerekiyor.

YÖKDİL adayları, HES kodunu nasıl alacağına dair bilgiye Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının aşağıdaki resmi internet sayfasından erişebilecek.

https://hayatevesigar.saglik.gov.tr >>>

YÖKDİLe dair tüm ayrıntılı bilgilere ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

Yorumlar (0)