YÖK'ten ‘yüz yüze eğitim' açıklaması: Bu hafta belli olacak

YÖK Başkanı Saraç’tan üniversitelerde yüz yüze eğitime ilişkin açıklama geldi.  Saraç, yüz yüz eğitimine ilişkin Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini ona göre hareket edeceklerini söyledi.

EĞİTİM 15.02.2021, 12:15 16.02.2021, 09:24 Hanife
YÖK'ten ‘yüz yüze eğitim' açıklaması: Bu hafta belli olacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yeni YÖK" olarak, dijital dönüşüm, nitelikli eğitim, veri yönetimi ve kalite esaslı çalışma süreçlerinde; etkin iletişimi, yenilikçi değişimi, üniversitelere yetki devri ve yetki paylaşımını önemsediklerini belirterek, geçen hafta küresel salgın dönemindeki online eğitimine yönelik öğrenci ve öğretim elemanlarının görüşlerine başvurduklarını söyledi.

Türkiye'de yapılan en büyük anketler arasında yer alan bu çalışmanın, sonuçlarının karar alma süreçlerinde önemi olduğunu belirtti.

Kademeli aşılama vurgusu

Saraç, öğrencilerin sadece yüzde 11'i öğretim elemanlarının ise sadece yüzde 3'ünün Sağlık Bakanlığından görüş alınmasını doğru bulmadıklarını, geriye kalan diğer katılımcıların ise Sağlık Bakanlığının görüşlerini alma politikalarının öğrenciler ve öğretmenler tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğini belirtti.

Bahar döneminde YÖK olarak, Sağlık Bakanlığına eğitim öğretime ilişkin görüşünün sorulduğunu hatırlatan Saraç, “Sağlık Bakanlığının görüşünün bu hafta içi netleşeceğini umuyoruz. Belirsizliğin giderilmesi için bu önemlidir. Sağlık Bakanlığından gelecek görüş istikametinde gecikmeksizin gerekli kararlar alınacaktır. “ diyerek üniversitelerdeki hocaların ve idari personelin de kademeli bir şekilde aşılanması konusunda taleplerini Bakanlığa ilettiklerini, bu konun yükseköğretimin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesinde çok önemli olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Saraç, son olarak  ankete gönüllülük esasında katılan 1 milyon 255 öğrenci ile 29 bin öğretim elemanına ve ankete katkı veren başta rektörler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar (0)