YÖK'ten fakülte kontenjanlarında değişiklik kararı

YÖK Başkanı Yekta Saraç başkanlığında yapılan “Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu” toplantısında bazı fakültelerin kontenjanlarında değişiklikler yapıldı.

EĞİTİM 01.04.2021, 09:50 01.04.2021, 14:04
YÖK'ten fakülte kontenjanlarında değişiklik kararı

“Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu” toplantısına YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın dışında, YÖK kurul üyeleri, Sağlık, Hazine ve Maliye, Milli Eğitim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yetkilileri katıldı. 

Öğretmenlik kontenjanında artma olmayacak

Gerçekleştirilen toplantıda 2020 yılı kontenjanlarının doluluk oranları değerlendirilirken öğretmenlik bölümlerine ilişkin geçen sene takip edilen uygulamanın devam edilmesine ve kontenjanlarının artırılmamasına karar verildi.

Hukuk fakültelerinde ise üniversitelerdeki boş kontenjanlar göz önünde bulundurularak kontenjanların belirleneceği kararlaştırıldı.

Mühendislikte toplam kontenjan azalıyor

Mühendislik bölümlerine ilişkin ülke ihtiyaçları ve ön plandaki alanların ihtiyaçları değerlendirilerek bu alanlardaki toplan kontenjan sayısının azaltılacağının belirtildiği toplantıda, sağlık alanlarında da toplam kontenjanların belirlenmesine karar verildi.

Derece derece birkaç alanda kontenjanların düşürülmesine devam edileceğinin belirtildiği toplantıda, “ilk ve acil yardım” gibi ön lisans bölümlerinde standartların geliştirilmesi kararlaştırıldı.

Sağlık ön lisans bölümlerinin bazılarında sınırlama

Toplantıda, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi 3 büyük şehir başta olmak üzere sağlık bölümlerinin ikinci öğretim ön lisans programlarında kontenjan sınırlaması getirileceği belirtilirken, burada tedrici olarak azaltmaya gidileceği aktarıldı. Ayrıca vakıf üniversitelerinde ikinci öğretimde yeni sağlık ön lisans programlarının açılmamasına karar verildi.

Ayrıca toplantıda, KKTC’de uygulama alanı yetersiz olması sebebiyle yeni sağlık programlarının açılması kararlaştırıldı.

Yorumlar (0)