YÖK, sınavların ertelenmesini istedi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelere göndererek 17 Mayıs’a kadar yüz yüze eğitimlere ara verilmesini, uzaktan eğitime geçilmesini, yüz yüze yapılacak olan sınavların ise ertelenmesini ya da online yapılmasını istedi.

EĞİTİM 28.04.2021, 15:22 29.04.2021, 10:17
YÖK, sınavların ertelenmesini istedi

Koronavirüs salgınında vakaların endişe verici boyutlara ulaşmasıyla ülke genelinde tam kapanma kararı alınmasının ardından Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ise üniversitelere bazı tedbirlerin alınmasına ilişkin bir yazı gönderdi.

“Sınavlar 17 Mayıs sonrasına ertelensin”

YÖK tarafından üniversitelere gönderilen yazıda sınavların 17 Mayıs sonrasına ertelenmesi istenirken yüz yüze eğitime ise ara verilmesi önerildi.

YÖK'ün üniversitelere gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi, " 26 Nisan 2021’de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin gerçekleştirdiği toplantıda salgın tedbirlerine yönelik alınan kararlar çerçevesinde 29 Nisan Perşembe gününden 17 Mayıs 2021 Pazartesi gününe kadar yükseköğretim kurumlarımızın tamamında yüz yüze eğitimlere ara verilmesi, uzaktan eğitime geçilmesi, yüz yüze yapılacak sınavların ise 17 Mayıs sonrasına ertelenmesi ya da çevrimiçi yapılması uygun görülmüştür. Gerekli eksikliklerin ise imkanlar doğrultusunda hafta sonları giderilmesi ve bu konularda titizliğin gösterilmesi rica olunur.”

Yorumlar (0)