YÖK, DGS’ye girenlere “şartlı kayıt” müjdesi verdi 

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre 2021 senesinde DGS’den sonra tarihinde yükseköğretim kurumundan mezun belgesini alamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan kişiler artık “şartlı kayıt” seçeneği ile fakülteye kayıt yaptırabilecek. 

EĞİTİM 23.08.2021, 13:01 24.08.2021, 09:54
YÖK, DGS’ye girenlere “şartlı kayıt” müjdesi verdi 

2021 senesinde düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) giren fakat tek ders sınavı sonucu henüz belli olmamış ya da mezuniyet belgesi henüz onaylanmamış milyonlarca öğrenci bulunuyordu. Bu öğrenciler, DGS’den yeterli puanı alsalar dahi mezuniyet belgeleri olmadığı için fakülteye kayıt yaptıramıyorlardı. YÖK, bu konuda kendisine iletilen dilekçeleri değerlendirdi ve DGS öğrencilerini sevindirecek bir haber yayınladı. 



Şartlı kayıt müjdesi 

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre 2021 senesinde DGS’ye giren fakat önlisans programından mezun olmadığı için fakülteye kayıt yaptıramayan, kayıt tarihinden sonra mezuniyet belgesini alabilecek öğrenciler için şartlı kayıt ekranı açıldı. Önlisans programında tek ders sınavı ya da bütünleme sonucu açıklanmamış olanlar ile mezuniyeti henüz onaylanmamış kişiler, mezun belgesini alamayanlar ya da stajını henüz tamamlamayan kişileri kapsayan yeni sistemde öğrenciler, ilgili kutucuğu seçerek fakülte kayıtlarını yaptırabilecek.  

Öğrenciler, mevcut durumlarını belgelemek kaydıyla kayıt yaptırıp önlisans mezuniyet belgelerini 2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar lisans programı yönetimine iletebilecek. 

Yorumlar (0)