YÖK Başkanı: Üniversitelilerin yüzde 65'i çift doz aşılı

Kovid-19 ile mücadele kapsamında aşılama çalışmaları hız kesmeden sürerken YÖK Başkanı Özvar, öğretim elemanlarının yüzde 88'i, üniversite öğrencilerinin yüzde 65'inin 2 doz Kovid-19 aşısını yaptırdıklarını açıkladı.

EĞİTİM 25.09.2021, 15:16 26.09.2021, 09:33
YÖK Başkanı: Üniversitelilerin yüzde 65'i çift doz aşılı

Kovid-19 ile mücadelede aşılama çalışmaları devam ediyor.

YÖK Başkanı Özvar’dan aşı paylaşımı

Uzun bir süredir eğitimlerine uzaktan devam eden öğrenciler, tedbirler ve aşılamaların yaygınlaştırılması ile 2021-2022 eğitim dönemini yüz yüze eğitimle geçirecek.

Yeni eğitim yılı kapsamında öğrencilerin hazırlıkları devam ederken, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak üniversite öğrencileri ile öğretim elemanlarının aşılanma oranlarını duyurdu.

“Öğrencilerin aşı olmaları büyük önem taşıyor”

Öğrencilerin aşı olmasının ciddi bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Özvar, paylaşımında şu sözlere yer verdi:

"Bugün itibarıyla yükseköğretim sistemimizdeki öğretim elemanlarımızın yüzde 88'i, öğrencilerimizin ise yüzde 65'i, iki doz aşılarını yaptırmış vaziyettedir. Bu aşı verilerinin, 2021-2022 akademik eğitim döneminde 'yüz yüze eğitim' ile ilgili kararlılığımızı desteklediğini ve bu konudaki inancımızı artırdığını belirtmek isterim. Eğitim-öğretim dönemi başlamadan evvel bu oranının yüzde 100'e çıkacağını düşünüyoruz. Bu çerçevede değerli idari ve akademik personelimiz ile öğrencilerimizin "aşı olmaları” önem arz etmektedir. Dersler başlamadan önce tüm paydaşlarımıza aşılarını tamamlayarak, salgınla mücadelede üniversitelerine destek vermelerini rica ederim."


 


 

Yorumlar (0)