YÖK Başkanı Saraç: ALES'e girme şartı artık aranmayacak!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), doktora mezunlarından tekrar yüksek lisans ve doktora yapmaları durumunda talep edilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) koşulunu kaldırdı.  

EĞİTİM 14.04.2020, 13:23 14.04.2020, 13:51
YÖK Başkanı Saraç: ALES'e girme şartı artık aranmayacak!

Resmi Gazete'de "Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlandı. 

Söz konusu düzenleme ile birlikte tıpta uzmanlık, doktora/sanatta yeterlik, veteriner hekimliğinde uzmanlık, diş hekimliğinde uzmanlık ve eczacılıkta uzmanlık mezunlarının, tekrar yüksek lisans ve doktora programlarına başvurmaları halinde istenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) koşulu kaldırıldı. 

Doktora mezunlarının yüksek lisans ve yeniden doktora başvurularında kullanılmak üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanı, üniversitelerin yetkili kurullarınca ortaya konacak. 

Adayların değerlendirme işlemleri için 55'ten az, 75'ten fazla olmamak üzere bir puan belirlenecek. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlemeye ilişkin yapılan açıklamada, YÖK 100/2000 Doktora Projesi gibi projelerle doktoralı insan kaynağını artırmaya ilişkin çalışmalara dikkat çekilerek, "Bu değişiklik doktoralı insan kaynağındaki niteliğe katkı sağlayacaktır." denildi.
 

Yorumlar (0)