YÖK Başkanı Özvar'dan 'af' açıklaması

Prof. Dr. Erol Özvar, öğrenci affına dair, "Bu hususta bizden beklenen her türlü veriyi ve bilgiyi TBMM ile paylaşacağız. Genel affın TBMM'nin iradesiyle yakında gündeme alınacağını sizlerle paylaşabilirim." ifadelerini kullandı.

EĞİTİM 12.06.2022, 20:22 13.06.2022, 08:58
YÖK Başkanı Özvar'dan 'af' açıklaması

Isparta'ya Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı için gelen YÖK (Yükseköğretim Kurulu) Başkanı Özvar, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler'i ziyarette bulundu.

"Yakında Meclis gündemine alınacak"

Özvar, burada basın mensuplarına verdiği demeçte, ülkemizin gündeminde genel öğrenci affının da olduğunu dile getirdi.

YÖK ile TBMM arasında çalışmaların başladığına değinen Özvar, "Bizler, YÖK olarak genel affın limitleri hususunda TBMM'deki vekillerimiz ve ilgili partilerin sorumluları ile bilgileri paylaşıyor olacağız. Bu hususta bizden beklenen her türlü veriyi ve bilgiyi TBMM ile paylaşacağız. Genel affın TBMM'nin iradesiyle yakında gündeme alınacağını sizlerle paylaşabilirim." diye konuştu. 

"Sınavda başarılar diliyorum"

Özvar, 3 milyon 250 bin dolaylarındaki öğrencinin yakın dönemde üniversite sınavına gireceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Adaylarımıza başarılar temenni ediyorum. En az adaylarımız kadar ebeveynler de heyecanlı oluyor. Kıymetli öğrenciler, umarım arzu ettiğiniz, istediğiniz bölümü kazanırsınız. Umarım hayal ettiğiniz programa yerleşirsiniz. Arzu ettiğiniz bölümü kazanamazsanız dahi en başarılı, en iyi öğrenci, yerleştiği programda çaba sarf ederek başarılı olabilmek için çalışan öğrencidir. Yani bazen hayatta istediğiniz yerde olamayabilirsiniz, asıl önemli olan bulunduğunuz bölümde elinizden geleni yapmaktır."

"Soruları bilmemiz söz konusu dahi olamaz"

Sınav süresinin 30 dakika daha uzatıldığını anımsatan Özvar, soruların kolaylığı ya da zorluğu hakkında kendisinin de herhangi bir şey bilmediğini kaydetti.

Tüm soruların uzman öğretmenlerce hazırlandığını aktaran Özvar, "Bu sorular hakkında ne ben ne de ÖSYM Başkanı'nın herhangi bir şey bilmesi söz konusu dahi olamaz. Sorular bizim için de adaylar için de sürpriz olacak." şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)