YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Ücret alınmayacak

YÖK Başkanı Erol Özvar, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden etkilenen öğrencilerden bahar yarıyılında öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacağını duyurdu.

EĞİTİM 03.03.2023, 13:54
YÖK Başkanı Özvar açıkladı: Ücret alınmayacak

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerdeki öğrencilerden bahar yarıyılında öğrenim ücreti ve katkı payı alınmayacağı açıklandı.

Ücret ödeyenlere iade yapılacak

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, depremzede üniversite öğrencilerinden bahar yarıyılı adına öğrenim ücreti ve katkı payı alınmamasını sağlayacak 129 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin, Resmi Gazete'de yayınlanarak faaliyete sokulduğunu ifade etti.

Düzenleme çerçevesinde, kendisi veya ailesi OHAL kentlerinde ikameti bulunan ve devlet üniversitelerinde öğrenim alanlar ile OHAL kentlerindeki devlet üniversitelerinde eğitimi süren bütün öğrencilerin 2022-2023 yılı eğitim öğretim yılı döneminde öğrenim ücreti ve katkı payı ödemeyeceğini ifade eden Özvar, öğrenim ve katkı payı ücretinin ödemesini sağlayan öğrencilere ise ücretin yükseköğretim kurumları tarafından iade edileceğine işaret etti.

Yorumlar (0)