YÖK Başkanı Özvar açıkladı: "Kontenjanların yüzde 99’u doldu"

YKS sonuçlarının açıklanmasından sonra sosyal medya hesabından paylaşım yapan YÖK Başkanı Erol Özvar, "Kontenjanlarının yüzde 99’u doldu. Geçen sene 164 bin olan boş kontenjan sayısı bu sene 13 bine kadar indi" açıklamasını yaptı. 

EĞİTİM 15.08.2022, 10:30 15.08.2022, 16:32
YÖK Başkanı Özvar açıkladı: "Kontenjanların yüzde 99’u doldu"

Milyonlarca öğrencinin ve velinin meraklı bir şekilde beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçları, www.betcach.com, ÖSYM tarafından açıklandı.

Kontenjanlar doldu

YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarının duyurulmasından sonra konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

YKS sonuçlarının hayırlı olması temmenisinde bulunan Özvar, öğrencileri tebrik etti.

YÖK’te veriye dayalı bir şekilde attıkları adımların meyvesini topladıklarını söyleyen Özvar, YKS yerleştirme sonuçlarına bakıldığında, KKTC üniversiteleri hariç olmak üzere yükseköğretim kurumlarının söz konusu kontenjanlarının yüzde 99’unun dolduğunu ifade etti.

164 binden 13 bine indi

KKTC üniversiteleri hariç olmak üzere geçen sene yükseköğretim kurumlarının boş kontenjanlarının 164 bin civarında seyrettiğini, bu yıl ise bu rakamın 13 bine kadar gerilediğini ifade eden YÖK Başkanı Özvar, YKS’de sınav süresinin uzatılması ve barajın kaldırılması gibi değişikliklerin üniversiteleri daha ulaşılabilir duruma getirdiğini söyledi.

"Açık öğretim hariç olmak üzere 850 bine yakın aday yerleşti"

Gelecek dönemde daha kapsayıcı bir sistemle kamu kaynaklarının etkin kullanımı için planlamaları sürdüreceklerini dile getiren Özvar, şunları söyledi:

“Eleyici ve rekabetçi bir sistemimiz olduğu için öğrencilerin niteliği ile ilgili kaygımız olmamalı. 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına bakıldığında puanı hesaplanan 2 milyon 900 bini aşkın aday arasından, açık öğretim hariç olmak üzere yaklaşık 850 bini yerleşti. YÖK olarak, kuruma yerleşen öğrencilerimizin daha iyi şartlarda ve daha nitelikli eğitim almaları adına planlamalarımızı yapıyor, tüm yönleri ile sistemi iyileştirmeye çalışıyoruz.”

Yorumlar (0)