YÖK Başkanı'ndan vakıf üniversitelerine indirim çağrısı!

Vakıf üniversitelerinin yıllık ücretlerinde yaşanan artışlara ilişkin değerlendirmede bulunan YÖK Başkanı Erol Özvar, "Vakıf üniversitelerinin bir indirim kampanyası başlatmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. İstikrarlı bir ücret politikası izlenmeli." dedi.

EĞİTİM 17.08.2022, 17:00 17.08.2022, 17:54 Hakan Öksüz
YÖK Başkanı'ndan vakıf üniversitelerine indirim çağrısı!

Milyonlarca öğrencinin beklediği YKS tercih sonuçları açıklandı, kimin hangi üniversiteye yerleştiği belli oldu. Tercih döneminde en fazla gündeme gelen konulardan biri, özel üniversite ücretlerinde yaşanan artış oldu. Bazı üniversitelerin yıllık ücretlerini iki katına çıkarması tepkilere yol açtı. Fahiş zamlar karşısında protestolar düzenlendi. Özel üniversitelerin ücretlerine dair yaşanan tartışmalar üzerine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) konuya el koydu.

"Yabancı öğrenci sayısını 500 bine yükseltmek istiyoruz"

TOBB Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısına katılan YÖK Başkanı Erol Özvar, "YÖK olarak vakıf üniversitelerinden beklediğimiz bazı şeyler var. Birincisi eğitim kalitesinin yüksek tutulması. Diğer ülkelere oranla bizdeki vakıf üniversitelerindeki öğrenci sayısı az. Kaliteyi artırmak için bazı teşvik politikalarını hayata geçireceğiz. Türkiye'de okuyan yabancı öğrenci sayısı 250 bin civarında. Bunu 500 bine yükseltmeyi amaçlıyoruz. Vakıf üniversiteleri de son derece dikkatli olmalı. Öğrencilerin suistimaline yol açacak durumlardan kaçınılmalı." dedi.

"İndirim kampanyası yararlı olacaktır"

Vakıf üniversitelerinin yıllık ücretlerindeki artışın farkında olduklarına değinen Erol Özvar, "Öğrenciler tercihlerini gerçekleştirerek üniversitelere yerleşiyor ama kayıt döneminde astronomik rakamlarla karşı karşıya kalıyor. Bu durum, kayıt yaptıran öğrenci sayısında düşüşe neden olabilir. Vakıf üniversitelerinin bir indirim kampanyası başlatmasının yararlı olacağını düşünüyoruz. Maddi olanakların kısıtlı olmasından dolayı kimsenin eğitimi bırakmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Ücretler öngörülebilir olmalı"

Çözüme ulaşılması için vakıf üniversitelerinin istikrarlı bir ücret politikasını benimsemesi gerektiğini kaydeden YÖK Başkanı Özvar, "Ücretler öngörülebilir olmalı. Bazı vakıf üniversitelerimiz indirimlere gidiyor, onlara teşekkür ediyoruz. Sürecin takipçisiyiz. Bu anlamda vakıf üniversitelerinden gelecek taleplere yönelik de destekleyici bir yol izleyeceğiz. Vakıf üniversitelerine kayıt yaptıran öğrenci sayısı en yüksek düzeye çıkmalı. Temennimiz budur. Vakıf üniversitelerinin yüzde 80'i üç büyük şehirde bulunuyor. Coğrafi dağılım açısından bir dengesizlik mevcut. Bunun da farkındayız." değerlendirmesinde bulundu.acılı vatandaşlar, mezarları ziyaret etti.

Yorumlar (0)