YÖK açıkladı: Transkript Belgesi artık e-Devlet’te

YÖK Başkanı Saraç, üniversitelere gitmeye gerek kalmaksızın e-Devlet’ten Türkçe ve İngilizce Transkript Belgesi’nin alınabileceği bilgisini paylaştı.

EĞİTİM 09.05.2021, 16:07 10.05.2021, 11:41
YÖK açıkladı: Transkript Belgesi artık e-Devlet’te

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada, transkript belgelerinin dijital olarak alınabilmesine ilişkin çalışmaların sona erdiğini kaydetti.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç

"Transkript Belgesi alınabilecek ve sorgulanabilecek"

Artık üniversitelere gitmeye gerek kalmaksızın, e-devlet kapısından İngilizce ve Türkçe olmak üzere çift dilde ‘Transkript Belgesi’nin alınabileceğini söyleyen Saraç, şu ifadeleri kullandı:

“Bütün öğrencilerimiz, internetinin olduğu her yerden Yükseköğretim Kurulu’nun e-devlet kapısından alana giriş yapıp ‘Transkript Belgesi Sorgulama’ alanından belgelerini kolay bir şekilde alabilecek. Bununla beraber ‘Transkript Belgesi Doğrulama’ kısmından yine belgelerin kontrolü sağlanabilecek. Geçtiğimiz yıllarda mezun olan kişilerin transkriptleri ise üniversitelerimizce yapılacak olan ek çalışmalar neticesinde e-Devlet sistemi üzerinden görülebilecek. Öğrenci dostu ‘Yeni YÖK’ olarak göreve gelmemizin ardından, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize dair pek çok hizmetimizi e-Devlet’ten kolayca yapılabilmesini sağlamaya çabaladık. Ulusal ölçekti başka bir ülkenin sunmadığı bu yeni hizmetimizin öğrencilerimize hayırlı olmasını dileriz.”

Yorumlar (0)