YKS tercihleri alınmaya başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi  (ÖSYM) Başkanlığı tarafından YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercihleri alınmaya başlandı.

EĞİTİM 23.07.2019, 11:27
YKS tercihleri alınmaya başladı

ÖSYM’nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet sayfasında yer alan duyuruya göre, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) adayları, tercihlerini 23-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. 

29 Temmuz saat 23.59'da tercih işlemleri sona erecek.

Tercih yapacak adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) resmî internet sayfasındaki 2019-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu titizlikle incelemeleri ve tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları öneriliyor.

Adayların tercih işlemlerinin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tamamlanması ve işlemin ekrandaki uyarılara göre sonlandırılması gerekiyor.

ÖSYM’nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet sayfasında yer alan duyuruya göre, başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne (ÖSYM) posta yoluyla gönderilen ya da elden verilen tercih listeleri kabul edilmeyecek ve geçerliliği bulunmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler geçerli olacak ve işleme alınacak.

Yorumlar (0)