YKS sorularının fotoğrafını çeken kişiye ilişkin flaş gelişme!

YKS'nin dün gerçekleştirilen ilk oturumunda soruların bazılarının fotoğraflarını çekerek yayınlayan kişi gözaltına alındı.

EĞİTİM 28.06.2020, 09:43 28.06.2020, 16:32
YKS sorularının fotoğrafını çeken kişiye ilişkin flaş gelişme!

Dün Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu gerçekleştirildi. Fakat sınav esnasında şaşkınlığa uğratan bir olay yaşandı.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda soru kitapçığında yer alan bazı sayfaların fotoğrafları, sınava giren bir kişi tarafından çekildi.

Söz konusu kişi, çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından da paylaştı. Kopya çekmeye çalıştığı belirlenen kişi için çalışmalar başlatıldı. 

Bunun üzerine olayı gerçekleştiren kişi Batman'da gözaltına alındı. 

Valilikten açıklama geldi

Batman Valiliği, Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına giren B.Y. adlı bir kişinin, soru kitapçığının bazı sayfalarının fotoğrafını çekerek kopya teşebbüsünde bulunduğunun ortaya çıkarıldığını duyurdu. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, bu kişinin gözaltına alındığı ve sınav esnasında kullandığı cep telefonunun ele geçirildiği ifade edildi. 

Açıklamada, B.Y.'nin sorgusu, cep telefonunun ön incelemesi ve gerçekleştirilen tespitlere göre kopya girişiminin şahsi bir girişim olduğunu ve bu durumun sınavı etkileyecek bir niteliğe sahip olmadığı kaydedildi. 

Öte yandan, bu olayda ihmali olduğu değerlendirilen personele yönelik soruşturma açıldığı bildirildi. 

Yorumlar (0)