YKS Kılavuzu yayımlandı

Güncel YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu ÖSYM tarafından "osym.gov.tr" adresinden yayımladı.

EĞİTİM 28.07.2020, 16:23
YKS Kılavuzu yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), güncel 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu "osym.gov.tr" adresi üzerinden yayımladı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 2020-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu adaylara ön bilgi vermek amacıyla 21 Temmuz'da kurumun internet sitesi üzerinden yayımlamıştı. Güncel YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna ise "osym.gov.tr" internet adresi üzerinden erişilebilecek.

2020-YKS tercih işlemlerinin 6 Ağustos'ta başlayacağı bilgisini veren ÖSYM, adayların tercihlerini 6-14 Ağustos'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre "https://ais.osym.gov.tr" internet adresi üzerinden T.C. kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak yapabileceğini duyurdu. ÖSYM, tercih işlemlerinin 14 Ağustos saat 23.59'da sona ereceği uyarısında bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, adaylara, kılavuzu dikkatle incelemeleri ve tercihlerini bu kılavuzdaki bilgilere göre yapmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılamayacağını vurgulayan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kuruma posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listelerinin de geçerliliğinin bulunmayacağını bildirdi. ÖSYM'den yapılan açıklamada, "Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak." ifadeleri kullanıldı.

Adaylardan kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki T.C. kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini itina ile korumaları ve hiç kimseyle paylaşmamaları uyarısını da yapan ÖSYM, T.C kimlik numarası ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkalarıyla paylaşılmasından mütevellit mağduriyetlerden bizatihi adayın kendisinin sorumlu olacağını belirtti.

Yorumlar (0)