YKS için yeni karar: YÖK’ten müfredat açıklaması

17-18 Haziran günü düzenlenecek YKS sınavı için karar verildi. 12'nci sınıfın ikinci döneminde işlenen konulardan öğrencilerin sınavda muaf tutulacağı açıklandı.

EĞİTİM 09.03.2023, 13:43
YKS için yeni karar: YÖK’ten müfredat açıklaması

Yükseköğretim Kurulu, YKS hakkında yeni bir karar aldı. Buna göre, 17-18 Haziran günü gerçekleştirilecek sınavda, öğrencilerin 12'nci sınıfın ikinci dönemine dair konularından muaf tutulacağı açıklandı.

“Tüm Türkiye’yi etkiledi”

YÖK tarafından alınan karar daha sonra ÖSYM’ye bildirildi. Konu ile ilgili gerçekleştirilen bilgilendirmede, 6 Şubat günü meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin bölgede bulunan öğrencileri değil, eğitim alan ortaöğretim öğrencilerini etkilediğine dikkat çekildi.

Eşit şartlara dikkat çekildi

Söz konusu depremlerin ardından YKS ile ilgili inceleme sağlanarak karar verildiğinin aktarıldığı açıklamada şu ifadelerde bulunuldu: “2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 45’inci maddesi gereğince yükseköğretim kurumlarına yerleşme ve giriş işlemleri, fırsat ve imkân eşitliğini oluşturacak önlemleri sağlayarak Yükseköğretim Kurulunca tespit edilen esas ve usullere göre uygulanmaktadır.

Kurulumuz kanun tarafından alınan yetki çerçevesinde ülkemizde meydana gelen bu olağanüstü koşullara da göz önüne alarak, ortaöğretim kurumlarında görülen 12. sınıf ikinci dönemi öğrenimine dair konulardan öğrencilerimizi muaf görerek 2023 YKS’de bu kapsamda soru sorulmaması yönünde karar almıştır. Verilen karar ÖSYM’ye iletilerek faaliyete alınmıştır."

Yorumlar (0)